Siyaset
03 Mayıs 2022 ( 33 izlenme )
Reklamlar

Gezi Davası Kararları Sonrasında Tepkiler Gösteren Müjde Ar Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Sözlerine Destek Verdi: Ülkenin sahipsiz olmadığını hissettik

Gezi Davası Kararları Sonrasında Tepkiler Gösteren Müjde Ar Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Sözlerine Destek Verdi: Ülkenin sahipsiz olmadığını hissettik

 Ünlü Yeşilçam Oyuncusu Müjde Ar, Gezi Davası kararları açıklandıktan sonra sanat camiasından da sesler yükselmeye devam ediyor. 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı olaylarında cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül, dava sonucundan çıkan karara tepki gösterdi, "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır." dedi.

‘’Ülkenin Sahipsiz Olmadığını Hissettik’’

 Halk TV’de canlı yayın programına katılan ve orada Gezi Parkı kararları ile açıklama yapan Yeşilçam oyuncusu Müjde Ar, Abdullah Gül için şöyle dedi: "Diğer sağ partilerinde konuşmalarını önemsiyorum. Abdullah Gül bu kadar hukuksuzluk karşısında neden konuşmaz diye düşünüyordum. Bu açıdan Abdullah Gül'ün çıkışı da çok önemlidir. Bu açıklamalarla ülkenin sahipsiz olmadığını hissettik. Metinde de belirttiğimiz üzere bu hukuksuzluğun karşısında gezi ruhuyla dimdik duruyoruz. Vicdanlı insanları da bu duruşa davet ediyoruz. Bizler, sinemacılar, kadınlar ve laik cumhuriyetimizin bireyleri olarak bu hukuksuzluğu tanımıyor, korkmuyor ve sinmiyoruz."

‘’Bu Karar Kavala’nın İdam Kararıdır’’

Yeşilçam oyuncusu Ar şöyle devam etti: "Şimdi biz yargının bağımsız olmadığını biliyoruz. Eşimle ben, Osman Kavala'nın korku atmosferini canlı tutmak için seçime kadar tutulacağını düşünüyorduk ama bu sonuçla gerçekten şoke olduk. Aslında bu karar Kavala'nın idam kararıdır. 12 Eylül'deki 'Asmayalım da besleyelim mi' kafasıdır. Taksim Dayanışmasının da yargısız infazıdır. Toplumun demokrasiyi savunan muhalif kesimleri seslerini çıkarmasın diye ölümle korkutuluyor. Haklarında hiçbir somut delil olmayan suçsuz insanlar kuytu hücrelere tıkılacak, hapislerde çürüyecek ve bizimde vicdanlarımız uyuyacak öyle mi? Yok böyle bir şey."

Gezi Kararları ile İlgili Gül Ne Demişti?

Eski Cumhurbaşkanı Gül karar hakkında: "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır. Osman Kavala gibi servet sahibi bir insan hoş vakit geçirmek yerine insanlık meseleleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu çok acı. Yargıtay kararına kadar bu insanların hapiste olması çok çok üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum. Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar. İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, zaten imajı bozuk olan Türkiye'yi dünya kamuoyunda ancak bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi." diye açıklamalarda bulundu.

 

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Frontex'in direktörü Leggeri istifasını sundu Son Dakika! Bakan Soylu'dan "Mülteciler üzerinden Türkiye işgal mi ediliyor?" sorusuna cevap: Bunu yapmak muhtemel mi? 4 ilçeyi bıçak sırtında olarak tanımlıyorlar Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğandan Açıklama Geldi! Suriye’ye Operasyon Yapılacak mı?