All News
27 Ağustos 2022 ( 5272 izlenme )
Reklamlar

Sedat Peker Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Tayyip'in 'Hırsız' Danışmanı.

Sedat Peker Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Tayyip'in 'Hırsız' Danışmanı.


Sedat Peker, "Deli Çavuş" adlı sosyal medya hesabı üzerinden çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bank Asya'nın 16 sene müdürlüğünü yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun önce Halkbank'ın Genel Müdürü yapıldığını ve oradan da Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) başına getirildiğini belirten Peker, "Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun, Cummhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun, Kıyı Emniyeti eski Genel Müdürü şu anda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Deniz Meclisi üyeliğini yapan Salik Orakçı'nın ve nice haramzadenin delilli ispatlı suç örgütü ifşasına hoş geldiniz" dedi.

Önce bir mağdurun hikayesini anlatacağını belirten Peker, Marka Yatırım Holding'in sahibi Mine Tozlu Sineren'i işaret etti. Taşkesenlioğlu'nun SPK Başkanı olduktan sonra önce kendisine başvuran herkesi önce terslediğini, sonra da çözüm için AKP'li Milletvekili olan kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu'na, çevresinde Diyarbakırlı Nedim Özbek ve "Ahmet" ve "Süleyman" adlı dostlarına yönlendirdiğini öne süren Peker,  şu ifadeleri kullandı:

"HTS Kayıtları Çıkartılabilir"
"Mine Tozlu Sineren Hanımı ise AKP Erzurum Mlletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirmişler. 2018’in seçim çalışmalarından dolayı Zehra Taşkesenlioğlu Erzurum’un Hınıs ilçesindeyken Mine Hanım'ı yanına çağırıyor. Bir kafede görüşüyorlar(Baz istasyonu sinyal kayıtları istenilirse çıkartılabilinir).

"Sineren'i Bir Danışmanlık Bürosuna Yönlendirdiler"
Zehra Taşkesenlioğlu bu görüşmeden sonra kendisinin durumuna üzüldüğünü söyleyerek Mine Hanım'ı Ankara’daki büyük bölümü devlete ait olan Next Level’daki bir danışmalık bürosuna yönlendiriyor (bu merkezi süslü sülümanın akrabası olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığını burdan yönlendiren Sadık Soylu'nun buradaki bürosundan hatırlayabilirsiniz). Next Level isimli merkez, büyük çoğunluğu devlete ait olmasına rağmen devleti soyanların ana merkezi (Ne kadar acı değil mi?).

Mine Sineren'den 12 Milyon Lira Rüşvet İstediler
Bu danışmanlık şirketi Mine Hanıma 'Zehra Hanım'ın hatırı için sizin bu sorununuzu halledeceğiz' diyerek 12 milyon TL danışmalık adı altında rüşvet vermesi gerektiğini söyleyip tweetin altındaki yazışmayı yollarlar. Mine Hanım hakkı olan bir şey için bu kadar büyük bir parayı ödemeyeceğini söyler. Ayrıca da avukatına incelettirdiğini, bu sözleşmede yazanlardan dolayı rüşvet vermekten yargılanabileceğini söyler. Hikaye bundan sonra daha da farklılaşır (Sadece Mine Hanım değil, rüşvet vermek istemeyen herkes sırayla bu silsileden geçecektir.)"


Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu Devrede
Bunun ardından Mine Sineren'i bir arkadaşının arayarak Serkan Taranoğlu'nun kendisiyle görüşmek istediğini söylediğini aktaran Peker, Mine Sineren'in eşi İbrahim Sineren'le birlikte Serkan Taranoğlu ile önce Ankara Sheraton Otel'de, sonra da Next Level'daki Zehra Taşkesenlioğlu ile bağlantılı danışmanlık ofisinde görüştüklerini belirterek "Yani hepsi beraber çalışmaktalar" dedi.

"Ağdan kaçan bir balık olursa başka bir türlü onu mutlaka yakalıyorlar" diyen Peker, "Serkan Taranoğlu isimli hırsız Cumhurbaşkanı Danışmanı, Mine Hanıma 'Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister' diyor" ifadelerini kullanarak şu WhatsApp görüşmesini paylaştı:


"En Temiz Hırsız Danışmanı Buldunuz"
"Mine Hanımı ikna etmek için de 'Martı otellerinin sahibi İnci Hanımın Denizbank’tan alıp  ödeyemediği krediyi biz halledeceğiz çözüm üreteceğiz diyip dünya kadar parasını aldılar ama işini halletmediler. Bakın kadıncağızın başına neler geldi' diyor (Yani siz doğru adrestesiniz en temiz hırsız danışmanı buldunuz, sadece parayı bana verin diyor). "

Martı Otelleri konusunun araştırılmasını isteyen Peker, Mine Tozlu Sineren ve eşi İbrahim Sineren ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu arasında geçen WhatsApp yazışmalarını paylaştı:


"200 Bin TL Yollayın"
Serkan Taranoğlu'nun "Ben İzmir’e geldim siz nasıl olsa dağıtılacak paraları yollayacaksınız ancak ben üstüme para almadım bana 200 Bin TL bile olsa yollayın" dediğini aktaran Peker, "Ancak biraz sonra anlatacağım üzere Mine Hanım eski kıyı koruma genel müdürü salih orakcı‘ya 'sorunlarınızı çözeceğim' diye para kaptırdığı için iş hallolmadan para yollamayacağım tarzında şeyler söylüyor" ifadelerini kullandı.


"Konuşmanın başlarında 'SPK konusu bende rahat olun, korkmaz karaca ile görüşmeyin' diyen Serkan Taranoğlu isimli hırsız danışmanımız 'Koskoca holding sahibisiniz niye yollamıyorsunuz?' tarzında bir şeyler söylüyor. Whatsapp yazışmalarını okuduğunuzda mideniz kalkacak. Ülke yönetiminin en üstündeki kişiler sadece hırsız değillermiş. Anadolu tabiri ile at hırsızlarından bile daha iğrençmişsiniz diyeceksiniz" diyen Peker, yeni SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve ekibinin Ali Fuat Taşkesenlioğlu gibi rüşvet almadığını ve işlerini olması gerektiği yaptıklarını söyledi.

"Taşkesenlioğlu'nun Arkasındaki İsim Serhat Albayrak"
"Eski SPK başkanı ali fuat taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum milletvekili olan zehra taşkesenlioğlu değildir (zaten onun çapı bu büyüklükteki organizasyonlara yetmez). Onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın abisi turkuaz medyanın başındaki Serhat Albayrak'tır" diyen Peker, bu ismin kendi evine operasyon yapıldığında polislerle birlikte gazetecileri yollayarak yayımlatan kişi olduğunu hatırlattı.

Serhat Albayrak'a akrabasını yolladığını ve Albayrak'ın "Bizim cenah Sedat Peker'i sever" dediğini ve sonra her kötülüğü yaptığını belirten Peker, ATV'de yayımlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine Peker adında bir karakter sokarak bu karakter hakkında "Peker mi? Geçmişte icraatları var eyvallah da fazla konuşur, boş konuşur" dedirttiğini söyledi.



 

Serhat Albayrak'ı Tehdit Etti: Göreceksin
"Bu sürecin sonunda göreceksin Serhat Efendi, Peker boş mu konuşur, dolu mu konuşur" diyen Peker, Marka Yatırım Holding'in sahibi Mina Sineren'e Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı eski Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı'nın bu konuyu halledebileceğinin söylendiğini ve Sineren'in Orakçı'yla görüştüğünü ileri sürdü.

Görüşmede Orakçı'nın "Ben bu sorunu hallederim ancak bu şartlarda rica edersem iş takipçisi durumuna düşerim. Sizin şirketlerden birine beni ortak edin ki bu benim kendi işim diye rica edebileyim" dediğini belirten Peker, bunun ardından Mine Sineren'in Orakçı'yı Er Garanti adlı şirkete yüzde 50 ortak yaptığını açıkladı.


Üstüne Orakçı'nın Mine Sineren'den sıfır Porsche ve BMW parası aldığını belirten Peker, Salih Orakçı'nın bu araçları üstüne aldığı Recep adlı şahısla ortak inşaat işleri yaptığını, Dolmabahçe Sarayı'nın tadilat işlerini de bu kişi üzerinden fahiş fiyatlara yaptırdığını iddia etti. Bu işe ait dosyaların da kendisinde olduğunu açıklayan Peker, Orakçı'nın SPK'daki sermaye artırımı işini hallemediğini ve Mine Sineren'in ortaklığı iptal ederek Orakçı'ya haciz gönderdiğini yazarak belgeleri açıkladı:


Hürriyet Gazetesiyle İlgili İddialar: 'Gazeteci' Burak Taşçı
Borsa Gündem Gazetesi'nde Orhan Pala'yla birlikte uzun yıllar çalışan Hürriyet yazarı Burak Taşçı'nın her dönem borsa manipülasyonları konusunda başrol oyuncusu olduğunu belirten Peker, Taşkesenlioğlu döneminde "huysuzluk" yapan şirketlerle ilgili Borsa Gündem ve Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın karalama kampanyalası yaptıklarını söyledi.




























































Borsada paralarını kaybedenler üzerinde bu iki ismin etkisinin çok büyük olduğunnu belirten Peker, Mine Sineren'in Adana'da Lider Adana ve Yeni Adana adlı iki şirket satın aldıklarını, sonra bu iki şirkete bazı kişilerin 25 milyon lira haciz gönderdiklerini söyledi.

Mine Sineren'in savcılığa başvurduğunu, savcılığın ise imzaların Mine Sineren'e ait olup olmadığının belirlenmesi için Jandarma Kriminal Daire'ye gönderdiğini belirten Peker, imzaların Mine Sineren'e ait olduğuna dair rapor geldiğini yazdı. 

Bunun ardından Burak Taşçı'nın Hürriyet'te "İmzalar Mine Tozlu Hanıma Aitmiş" diye haberler yaptıklarını belirten Peker, Sineren'in kendisiyle aynı durumdaki iş insanlarıyla bir araya gelerek Adana Organize Şube'ye başvurduklarını ve imzaların Sineren'e ait olmadığının ortaya çıktığını açıkladı.


Suç Örgütüne Operasyon 

Bunun ardından sahte senetler kullanarak haciz uygulatan suç örgütüne operasyon düzenlendiğini ve 40'tan fazla insanın tutuklandığını belirten Peker olayların ardından yeni SPK Başkanı'nın Mine Sineren'i çağırarak haksızlığın düzeltileceğine dair güvence verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:"Buradan Mine Tozlu Sineren Hanımefendiye seslenmek istiyorum. Yayınladığım tüm bu evraklara rağmen size rica ederlerse sakın beni yalanlamaya kalkmayın.En son Sezgin Baran Korkmaz benim şirketimdeki olayları benden iyi biliyorsun dediğinde kendisine serdengeçtiler her yerde demiştim."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bursa belediye başkanı Recep Altepe’den Net İstifa Açıklaması Son Dakika Haberi! Teröristler Tarafından Yapılan Hain Füze Saldırısında Bir Askerimiz Şehit Olurken, 24 Hain Terörist Etkisiz Hale Getirildi Tahliye olan Atilla Taş: Amcası, dayısı, kayınpederi olan kuş gibi uçarken ben niye hapis yatıyorum? Finansal kesim dışı firmaların döviz açığı