All News
09 Mayıs 2022 ( 31 izlenme )
Reklamlar

Kleopatra Bisiklet Festivalinde Pedallar Çevrildi

Kleopatra Bisiklet Festivalinde Pedallar Çevrildi

Bu yıl Mersin’de ilk defa düzenlenen Kleopatra Bisiklet Festivaline katılan kişiler Tarsus ilçesinde pedal çevirdiler. İlk defa düzenlenen bu etkinlik Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile düzenlendi.

Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe sloganı ile düzenlenen festival başka illerden gelen 210 katılımcı 3 gün boyunca Mersinin Tarsus ilçesinde tarihi ve turistik mekânlarda bisiklet sürmeye devam etti. Festivale adını veren Kleopatra Kapısından başlayarak ilçenin tarihi ve turistik mekânları boyunca katılımcılar pedal çevirdi.

Etkinlik sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’e 91 kilometre boyunca süren bir bisiklet yolu yaptıklarını açıkladı. Vahap Seçer bu bisiklet yolunu 350 kilometreye kadar çıkarmak istediklerini de dile getirdi. Vahap Seçer, Tarsus’ta yapılacak olan bisiklet yolu çalışmasının Mayıs aylarında 112 kilometreye kadar çıkarılabileceğini dile getirdi.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından içerisinde turizm rotası da bulunan bu bisiklet yolunun 56 kilometre gidiş 56 kilometre dönüş toplamda 112 kilometrelik bir bisiklet yolu olacağını ve bu bisiklet yolunun yaklaşık bir sene içerisinde hizmete sunulacağının bilgisini verdi. Vahap Seçer bu sene ilk defa gerçekleşen Kleopatra Bisiklet Festivalinin geleneksel hale gelmesi için çalışmalar yapacağının sözünü veren Vahap Seçer, festivalin 8 Mayıs’ta sona ereceğini de söyledi.

TARSUS TARİHİ MEKÂNLARINDA BİSİKLET FESTİVALİ

Mersin Tarsus’ta gerçekleşen festivale katılan kişiler Tarsus ilçesinin tarihi ve turistik mekânlarının arasında pedal çevirdiler. 210 katılımcı ile başlayan Kleopatra Bisiklet Festivali 3 gün sürecek ve festival süresince ilçenin tarihi ve turistik mekânları arasında bisiklet sürülecek.  Festivalin 8 Mayıs tarihinde son bulacağını da Vahap Seçer söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu sene ilk kez gerçekleşen Kleopatra Bisiklet Festivalinin geleneksel bir hale geleceğinin haberini verdi. Vahap Seçer aynı zamanda Tarsus’ta yapılan bisiklet yolu çalışmasının 350 kilometreye kadar uzatmak istediklerini söyledi. Mayıs ayının sonuna kadar 112 kilometrelik bisiklet yolu için gerekli işlemlerin gerçekleştirileceğini söyleyen Vahap Seçer, 56 kilometre gidiş 56 kilometre dönüş yoluyla 112 kilometrelik içerisinde turizm rotası da bulunan bisiklet yolunun haberini bisiklet meraklılarına verdi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koç Holding net kârını %218 artırdı Nisan ayında maliyeti en fazla artan ürün yüzde 69,3 ile kuru soğan oldu Son Anda Milyoner Oldu ! Zamlara yandaşlar bile isyan etti.