"Kürtlerin devlet kurma hakkı var" dedi, Türkiye'nin boykot etmeyeceğini söyledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin "Bağımsızlık" referandumuna destek bu kez Tayyip erdoğan'ın başdanışmanı ilnur cevik'ten geldi.
"KÜRTLERİN DEVLET KURMA HAKKI VAR"
İlnur Çevik, SETA Vakfı'nın "Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde bağımsızlık arayışı" konulu konferansına katılmış, Irak Merkezi Hükümeti ve Barzani Yönetiminden de temsilcilerin bulunduğu konferansta Çevik, dikkat çeken açıklamalara imza atmıştı. Barzani’nin bağımsızlık referandumuna değindi, herkesin devlet kurma hakkı var dedi.
Çevik, "Devlet kurmak herkesin hakkı. Devlet kurabilirsiniz ama sonrasında ne yapacaksınız? Devleti kurdunuz ama bunu sürdürebilecek misiniz? Kak Mesut ve Neçirvan Barzani son derece keskin çizgisi olan insanlar. Bunlar son derece yetenekli devlet adamları. Bir planları var ve bunu zamanla göreceğiz" dedi.
"TÜRKİYE BOYKOT ETMEZ"
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Kürt devletinin kurulması durumunda Türkiye’nin boykot etmeyeceğini belirtti. Çevik, "Türkiye referandum yapılmasına karşı, bölgede istikrarsızlığın azalacağını düşünüyor. Eğer bir Kürt Devleti kurulursa Türkiye, boykot uygulamaz. Bakın Katar abluka altında, biz yardım ediyoruz. Bizim kültürümüzde komşusu açken rahat olamamak var" dedi.
"ER YA DA GEÇ..."
Türkiye’de 20 milyon civarında Kürt vatandaşın yaşadığını hatırlatan katılımcılar, Çevik’e bağımsızlığın Türkiye içindeki yansımalarını sordu. Çevik ise "Er ya da geç Türkiye bu zorlukla karşı karşıya gelecek" yanıtını vermiş sözlerine şöyle devam etmişti.
"Elbette ki Türkiye’deki Kürtlerin de beklentileri olacaktır. Cumhurbaşkanımız bu süreç içerisinde açılım sürecini başlattı ama beklenilene ulaşılmadı. Kak Mesut (Mesut Barzani) ve Mahmut Celal (Celal Talabani) bize bu çerçevede çok yardımcı oldu. Özellikle Kak Mesut bu süreci teşvik etti ama PKK bu süreci sabote etti. Er ya da geç Türkiye bu zorlukla karşı karşıya gelecek, kendi sınırları içerisinde yaşayan Kürt nüfusunun beklentilerini karşılamak zorunda kalacak."
İlnur Çevik'in bu açıklaması akılara Erdoğan'ın bağımsızlık referandumu kararına karşı açıklamasını getirdi. Erdoğan referandumun "yanlış" bir karar olduğunu savunmuştu.
Çiğ Süte Yine Zam Geldi51 izlenme
%100 yerli jip fabrikasını neden kapattılar?4738 izlenme
MİLLİ Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: 10 terörist etkisiz hale getirildi44 izlenme
Altının Kilogramı 902 Bin Liraya Geriledi44 izlenme
Turp ısırarak İsrail'i protesto ettiler424 izlenme
Manisa'da 50 asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.398 izlenme
Kayseri'nin ardından Gaziantep'ten de benzer görüntüler geldi! AK Parti İl başkanlarından biri daha polise saldırdı48 izlenme
Babacan'dan enflasyon sayılarına karşı düşüncesi: Çalışarak para kazananların alım gücünün yok olduğu bir tahrip yaşıyoruz40 izlenme