All News
11 Mart 2023 ( 1683 izlenme )
Reklamlar

PİAR araştırmanın Mart Ayında Yaptığı Anketin İlginç Sonuçları

Piar Araştırma, mart ayının ilk haftası yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. 12 ilde 1460 katılımcı ile yapılan araştırmada, iki ittifak arasındaki fark 10 puana yakın. İşte ankette çok dikkat çeken ilginç sonuçlar.

Tayyip, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin karara dün (10 Mart 2023) imzayı attı. Böylece seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı kesinleşti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu olurken 14 Mayıs seçim tarihi Resmi Gazetede yayımlandı. Şimdi ise gözler Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirleyeceği seçim takviminde. Seçime iki ay kala Türkiye siyasetindeki hareketlilik anket sonuçlarına da yansıdı.

Piar Araştırma, mart ayının ilk haftası yaptığı anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bu pazar seçim olsa.

12 ilde 1460 katılımcı ile yapılan araştırmada, iki ittifak arasındaki fark 10 puana yakın. CHP'nin birinci parti olduğu araştırmada, HDP üçüncü parti olurken, MHP'nin ise barajı geçtiği görülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark açılıyor.

Katılımcıların "Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verdiği cevaplar oransal olarak şöyle:

erdogan.jpg

AK PARTİ / Oy oranı: Yüzde 30,8

kilicdaroglu.jpg

CHP Oy oranı: Yüzde 32,3

meralaksener.jpg

İYİ PARTİ Oy oranı: Yüzde 8,3

hdp.jpg

HDP Oy oranı: Yüzde 11,6

ahmetdavutoglu.jpg

Gelecek Partisi Oy oranı: Yüzde 3,7

devletbahceli.jpg

MHP Oy oranı: Yüzde 7,1

huseyinbas.jpg

Bağımsız Türkiye Partisi Oy oranı: Yüzde 1,8

alibabacan.jpg

DEVA Partisi Oy oranı: Yüzde 2,1

secim.jpg

Diğer Oy oranı: Yüzde 2,3

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

Araştırmada "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aday olursa hangi oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların verdikleri cevaplar ise şöyle:

>> Kemal Kılıçdaroğlu: % 57,1

>> Tayyip Erdoğan: % 42,9

piar2.pngpiar1.png

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kabine Toplantısı Sonrasında Açıklanan Konut Destek Paketlerinin Detayları Android Tarayıcı Virüsü Büyük tehlike arz ediyor. nasıl temizlenir Binali Yıldırım: Adalet Yürüyüşü kabak tadı verdi Kafede yabancı isimleri eleştiren Sarıgül'e bir vatandaşın sorusu beklemediği yerden geldi.