All News
05 Ocak 2022 ( 493 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu: Reza'nın altına yatanlar bizden hesap sormaya çalışıyor, bizim verilmeyecek bir hesabımız yok

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden almasıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rıza'nın altına yatanlar bizden hesap sormaya çalışıyor, bizim verilmeyecek bir hesabımız yok" dedi. İlgezdi'nin "Beraat kararı ya da takipsizlik verilen davalar dolayısıyla açığa alındığını" ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşları seçilmiş belediye başkanlarına sahip çıkmaya çağırdı.

İstanbul'daki Ataşehir Belediyesi'nin önünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin önünüzde tarihi bir görev var. Seçimle iş başına getirdiğin, makam verdiğin başkana sahip çıkacaksın. Diktaya, baskıya rağmen sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin" diye konuştu. 

Soylu'ya: Seni asmayacağım; rezil edeceğim, rezil

"Man Adası'ndaki paraları ispat edemezsen boğazına ne takacağız göreceksin" açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Beni asacak mısın, diyor. Seni asmayacağım; rezil edeceğim, rezil. Daha dur bakalım, bu başlangıç, senin de kirli çamaşırlarını çıkaracağım. Bana hesap mı sormak istiyorsun, sormazsan namertsin" ifadelerini kullandı. 

Belediye önündeki konuşmasından önce avukat İnan Bektaş'la birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada da Kılıçdarğolu, "Verilemeyecek hesabımız yok, yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır" dedi. Yapılan açıklamanın "savunma olmadığının" altını çizen CHP Genel Başkanı, "Koltuklarında ahkam keseceklerine, hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar?" diye ekledi.

Kılıçdaroğlu, avukat Bektaş'la birlikte yaptığı açıklamada şöyle konuştu:




"Belediye başkanımız haberler üzerine ve benim isteğimle kendisini savcılığa ihbar etmiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır, tamamından aklanmıştı. Bu, haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız. 

KILIÇDAROĞLU'NUN GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA YAPTIĞI BİR KONUŞMA


"Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar?"

Kılıçdaroğlu sonuna kadar konuşacak. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım. Koltuklarında ahkam keseceklerine, hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar?

Belge gösterdik, hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanlarımız Man adalarında şirket mi kurdu? Bütün banka hesapları denetlendi, alışverişleri, kredi kartları denetlendi. Denetimden korkmayız. Bunun hesabını soracağız."

Bizim mücadelemiz hak , hukuk, adalet mücadeledir. Adaletin olmadğı yerde devlet, barış, medya özgürlüğü olmaz. Özgürce seimler olmaz. Belediye başkanları özgürce görev yapamaz, baskı ve zulüm olur. Zülme karşı direnmek de en çok bize yakışır, çünkü biz Kuvayi Milliyeciyiz, biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. 

"Önünüzde tarihi bir görev var; seçimle iş başına getirdiğini

z başkana sahip çıkacaksınız"

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına Ataşehir Belediyesi'nin önünde de devam etti. CHP Genel Başkanı, parti otobüsünün üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Geldiğimiz nokta yeni bir süreci önümüze koyuyor. Demokrasi, hak, hukuk için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz halkın ve hakkın mücadelesidir. Bu ülkede demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. 

80 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Sizin önünüzde tarihi bir görev var. Seçimle iş başına getirdiğin, makam verdiğin başkana sahip çıkacaksın. Diktaya, baskıya rağmen sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin.

Beraat eden ya da takipsizlik verilen davalar dolayısıyla açığa alıyorlar. Bize gözdağı veriyorlar. Biz sizin bildiğiniz, masa başında kurulan bir parti değiliz. Hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. Biz Kuvayi Milliye ruhunu dokularında taşıyan bir partiyiz. Sizin gibi masa başında kurulan bir parti değiliz Bütün gücünüzle üstümüze gelseniz, bir tırnağımızı bile sökemezsiniz.

"Biz hesap soran değil, hesap veren bir gelenekten geliyoruz"

Sanıyorlar ki geri adım atacağız. Bizim belediye başkanlarımız Man adalarında şirket mi kurdu. Seçilen tüm belediye başkanlarına şunu söyledim. Bir, parti ayrımını bitireceksiniz. Hangi partiden olursa olsun vatandaşlara eşit hizmet götüreceksiniz. Bizim genlerimizde herkese eşit hizmet götürmek vardır. İkincisi de dedim ki, her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Biz hesap soran değil, hesap veren bir gelenekten geliyoruz.

"Yav senin feriştahın gelse bizi korkutamaz"

Sanıyorlar ki geri adım atacağız, korkacağız, çekileceğiz. Yav senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

Sen Man adalarında şirket kuracaksın, malı götüreceksin. Kılıçdaroğlu konuşmasın diyeceksin, Kılıçdaroğlu konuşacak. Yetimin hakkını savunacak. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Beraat etmiş davayı yeniden açın. İstediğiniz kadar dava açın, adalet bizim vicdanımızdadır. Ben bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağım, birlikte kaldıracağız. Bu işin sağı solu yoktur.

Bütün Atatürkçü, Ülkücü, muhafazakar, sosyal demokrat, milliyetçi kardeşlerime; benimle aynı bayrağın altında aynı havayı teneffüs eden namuslu kardeşlerime sesleniyorum: Bizim mücadelemiz, hak, hukuk, adalet mücadelesidir. Türkiye mücadelesidir. Bayrak mücadelesidir. Bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir.

"Rıza'nın altına yatanlar bizden hesap sormaya çalışıyor"

Daha düne kadar Reza'nın önüne yatanlara niye bir şey yapmadınız? Hükümete sormak istiyorum. Sizde vicdan yok mu, ahlak yok mu? Dava ABD'de görüşülüyor, benim vicdanım sızlıyor. Neden bu davada Türkiye'de görülmüyor? Rıza'nın altına yatanlar bizden hesap sormaya çalışıyor. Bizim verilmeyecek bir hesabımız yok.

Benim çocuklarımın da malvarlığıyla ilgili bir sürü şey söylediler. Bir şey söyledim, alındılar. Havuz medyasının sahiplerine, yöneticilerine dedim ki: Rıza'yı çıkardınız televizyona, Türk bayrağını arkasına koydunuz. 

Bunun adı ihanettir, bu ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım. Yolsuzun, şarlatanın arkasına bayrağı koyacaksın, ben itiraz edince de bana diyeceksin ki "Beni asacak mısın", asmayacağım, rezil edeceğim rezil. 

Daha dur bakalım, bu başlangıç, senin de kirli çamaşırlarını çıkaracağım. Bana hesap mı sormak istiyorsun, sormazsan namertsin. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BM: Ukrayna limanlarını acilen açın uyarısında bulundu Ahmet Şık savunmasından: ''Hayır kandırılmadınız ! Birlikte bizi kandırmaya çalıştınız ! '' Meral Akşener'den "Kılıçdaroğlu aday olursa oy vermem" diyen vatandaşa yanıt: Yapmayın öyle Ormanlar yanmaya devam ediyor... Datçada 2 noktada birden yangın çıktı