All News
24 Şubat 2024 ( 437 izlenme )
Reklamlar

Ziraat Bankasından Kobi'lere kredi verme şartı: En az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırmak

Ziraat Bankası, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği verecek. Kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranacak.

Finansmana erişimin çok zorlaştığından şikayet eden küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) Ziraat Bankası, 1,5 milyon lira kredi desteği verecek. Sözcü'de yer alan habere göre, bu krediyi alabilmek için Suriyeli işçi çalıştırmak gerekecek.


Aralarında Ankara İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 20 ildeki iş yerlerini kapsayan 1,5 milyon liralık kredi için, en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci ve bir de T.C. vatandaşı çalıştırma şartı aranacak. 

Ziraat Bankası'nın Suriyeli kararı sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medyada vatandaşlar, Ziraat Bankası'nın tabelalarından T.C. sildiğini hatırlattı "şimdi de ülkeden mi sileceksiniz?" diye sordu.

İŞLETMELERİN YÜZDE 99'U KOBİ


Ziraat Bankasının 1,5 milyon liralık kredi desteğinden Suriyeli çalıştırma şartı ile, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan KOBİ statüsündeki imalat, bilgisayar programlama, bilimsel araştırma ve geliştirme ile danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren işletmeler yararlanacak. 

Türkiye'deki KOBİ'ler, 250 kişiden az çalışanı olan ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 250 milyon lirayı aşmayan mikro işletme, küçük işletme veya orta büyüklükteki işletme biçiminde sınıflandırılan ekonomik birimler olarak tanımlanıyor. Türkiye'de 1997'de işletmelerin yüzde 99'u KOBİ olarak sınıflandırılmıştı. Bu oran 2021'de yüzde 99,7'ye yükseldi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yargıtay, bayramda dönüş bileti bulamayınca işten atılan çalışanın mağdur edildiğine karar verdi Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de İmamoğlu – Ali Koç Polemiğinde Bir Diğer Gelişme! Fenerbahçeli Fazıl Say’dan Tepki İçeren Sözler Araplar Karadeniz yaylalarını istila ediyor