All News
01 Mayıs 2022 ( 49 izlenme )
Reklamlar

Avrupalı ve Amerikalı turist göreceğiz

İstanbul için önümüzdeki aylarda yüzde 85 doluluk seviyesi görüleceğini dile getiren Six Senses İstanbul Genel Müdürü Nebi Ozan Özdemir katıldığı Bloomberg HT yayınında turizm sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

2022 senesine bilhassa İstanbul olarak güzel bir giriş yaptıklarını bildiren Özdemir, "Yaz ayları için yüzde 85 doluluk oranlarını konuşabiliriz İstanbul için" dedi.

Turizmciler olarak enflasyondaki artışlardan olumsuz etkilendiklerini ve maliyetlerinin yüzde 3540 seviyesinde arttığını bildiren Özdemir, "Umuyoruz ki bu devre geçici olur" diye konuştu.

Türk halkını biraz geri planda bıraktıklarını ve tam manasıyla turist konuklarına odaklandıklarını ifade eden Özdemir, "Birçok otel ve restoran fiyatlarını yapar iken ona göre kendilerini konumlandırıyorlar. Bizim fiyatlarımız turist konuklar amacıyla ideal ancak Türk konuklarımızın fazlası amacıyla bu fiyatlar çok ve ödemekte zorlanabilirler. Oda fiyatlarımızı son 3 ayda yüzde 4045 seviyesinda artırdık" dedi.

Uzun vakittir yoklardı
Önümüzdeki ayların rezevasyonlarına baktığında yeni sayılabilecek bir tablo gördüğünü açıklayan Özdemir, "Turist profili olarak İstanbul'da uzun vakittir Amerikalı, Fransız ve İngiliz konuk çok görmezken önümüzdeki aylardaki rezervasyonlara baktığımda bundan sonra Amerikalı konukların geleceğini görüyorum ve bu beni heyecanlandırıyor."diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hükümet düğmeye bastı! İşte Meclisin açılmasıyla birlikte atılması gereken 5 önemli adım Valilikten itiraf: 15 Temmuz’da zimmet kaydı tutmadan silah dağıttık! Din değiştiren Akepe'li: Ateistler kadar kötü değil ya, onlar hiçbir şeye inanmıyor ZEHİRLENEN ASKERLERE TUTUKLAMA TEHDİDİ