Siyaset
03 Eylül 2022 ( 31 izlenme )
Reklamlar

Sedat Peker'in rüşvet ağı paylaşımlarının odak noktası olan Mine Tozlu Sineren, iddiaları doğruladı.

Sedat Peker'in rüşvet ağı paylaşımlarının odak noktası olan Mine Tozlu Sineren, iddiaları doğruladı.

Sermaye Piyasaları eski CEO'su Ali Fuat Taşkesenoğlu ve suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen kardeşi Zehra Taşkesenoğlu'nun isimlerinin yer aldığı rüşvet iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 

Paylaşımların merkezinde yer alan holdingin sahibi Mine Tozlu Sineren, Peker'in yer aldığı programla ilgili iddialarını doğrulayarak, "Sedat beyi çok eskiden tanırım ama birkaç seneden beri konuşmuyoruz. Bu bilgileri nereden öğrendi çok şaşırdım" dedi.

Suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu, kardeşi AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve eski Sahil Güvenlik Genel Müdürü Salih Orakcı, hakkında rüşvetcilik iddasında bulundu.

RÜŞVET ÇARKI İDDİASI
SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, paylaşımlarında, kendisine sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding'in sahibi Mine Tozlu Sineren'i AK Parti'den Zehra Taşkesenlioğlu'na sevk ettiği iddia edildi. Peker, Zehra Taşkesenlioğlu'nun Mine Tozlu'yu bir mali müşavirlik firmasına da sevk ettiğini belirterek, Mine Tozlu'dan danışmanlık adı altında 12 milyon liralık "rüşvet" talep edildiğini iddia ederek bir belge paylaştı. 

Peker, Mine Tozlu Sineren'in ödeme yapmayı reddettiğini ve Başkan Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun daha sonra Mine Tozlu Sineren'e ulaştığını ve söz konusu danışmanlık firmasında görüştüğünü açıkladı. Peker, Cumhurbaşkanı danışmanı Taranoğlu'nun Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyledi.

ŞİRKETLERİNDEN ORTAKLIK VE İKİ LÜKS ARABA TALEP ETTİ
Peker, Mine Tozlu Sineren'in daha sonra Sahil Savunma eski genel müdürü ve TOBB üyesi Salih Orakcı'ya sevk edildiğini, Orakcı'nın Mine Tozlu Sineren'in şirketlerinden birine ortak olmak istediğini ve iki lüks otomobil için para aldığını iddia etti. Orakcı'nın arabalar dışında 2,5 milyon lira istediğini kaydeden Peker, "Benimki de bu parayı gönderecek. Ancak tüm bu işlemlerden sonra sermaye artırımı olmazsa Mine Hanım ortaklık işine son verilmesi emrini verir. Peker, Twitter'da paylaştığı ve kamuoyuna açıkladığı konuyla ilgili WhatsApp yazışmasını da yayınladı.

MİNE TOZLU SİNEREN İDDİALARI DOĞRULADI
Halk TV'ye katılarak iddiaları doğrulayan açıklamalarda bulunan Sineren, "Ben Sedat Peker'i eskiden tanırım ama bu bilgilere nereden ulaştığını bilmiyorum. Görünce çok şaşırdım. Sadece tanışıklığım var. Bana daha önce yaşadığım bu sıkıntılardan dolayı geçmiş olsun mesajı iletti. Sedat Peker'in yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Togo Kuleleri için yıkım kararı İmamoğlu – Ali Koç Polemiğinde Bir Diğer Gelişme! Fenerbahçeli Fazıl Say’dan Tepki İçeren Sözler Siyasi lobiyi harekete geçiren iddia: Tansu Çiller seçimden aylar önce parti kurmaya hazırlanıyor Ukrayna'ya bağış konferansında AB'den 200 milyon euro ilave insani yardım sözü