All News
05 Ocak 2022 ( 1012 izlenme )
Reklamlar

İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması üzerine Kılıçdaroğlu programını değiştirdi; İstanbul'a geliyor

İngiltere'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlgezdi hakkında verilen kararın ardından programını değiştirerek İstanbul'a gelme kararı aldı. Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran CHP'li Aykut Erdoğdu, "Alnımız teri seçmenimizin oyuyla aldığımız Belediyeleri iftiracı faşizme terk etmeyeceğiz." notunu paylaştı.




KILIÇDAROĞLU GEÇTİĞİMİZ GÜN GRUP TOPLANTISINDA BU AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI..

YARKADAŞ: YOLSUZLUK ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

İlgezdi'yle ilgili kararı değerlendiren Barış Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye yönelik operasyon Man Adası belgelerine yönelik bir misillemedir. 


İktidar Man Adası belgelerinin yarattığı sarsıntıyı CHP’li belediyelerde de yolsuzluk var algısıyla sıfırlamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyor. 

Kendi belediye başkanlarını bir gerekçe göstermeden görevden alan ama bu belediye başkanları üzerindeki yolsuzluk şaibesini kaldıramayan iktidar, CHP’li belediyelere de yönelerek aklınca bir denge sağlamaya çalışıyor.




Belediyenin önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın mensuplarına bir açıklama yaptı

Canpolat, "Bu AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bi operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. 'Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvelillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz" ifadelerimi kullandı.

"CHP’li belediyelerin yolsuzluk yaptığı algısı yaratılmaya çalışıyor"

Bu iddialar belediyle başkanı görevden alınmadan da soruşturabilirdi. Belediye başkanlarının soruşturulmasının önünde herhangi bir engel yok, belli ki tantana ile büyük bir gürültü ile görevden uzaklaştırılarak CHP’li belediyelerin yolsuzluk yaptığı algısını yaratma çalışıyor. Birkaç krizin üzerini örtme girişimidir bu. MAN adası belgeleri ve kendi belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ortaya çıkan ve bir türlü izah edemedikleri gerekçeleri de bu tür operasyonlarla dengelemek istiyorlar.

Melih Gökçek’, Kadri Topbaş’ı, Ahmet Edip Uğur’u görevden uzaklaştıran ama bir gerekçe sunamayan kendi partisinin tabanını da karıştıran AKP şimdi CHP’li beledeyelere dönerek bir dengeleme operasyonu yapmaya çalışıyor. Bir yandan da CHP'ye gözdağı veriyor; eğer bana ilişkin yolsuzlukları ortaya çıkarırsan canını yakarım üstüne gelirim diyor. Burada hukukun iktidarın sopası haline geldiğini açıkça da görüyoruz."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

KAVAKÇI'YA 71.000 TAZMİNAT AYLIK 10.000 TL EMEKLİ MAAŞI Cumhuriyet Gazetesi davasında Büyük skandal. İktidar gazeteleri mahkeme kararını dava bitmeden açıkladı İnsanların Açlık Sınırının Altında yaşadığı Ülkede, Fatih Terim'e işsizlik maaşı: Aylık 1 milyon 193 bin lira! Makaracı Binlerce kişi tarafından protesto edildi