All News
13 Mayıs 2022 ( 49 izlenme )
Reklamlar

Şühpeli Aracı Kovalarken Canından Oldu

Şühpeli Aracı Kovalarken Canından Oldu

Trafik şakaya gelmeyen bir ortam. Yapılan bir dikkatsizlik hayatınıza mal olabilir. Özellikle gençlerin dünyasında trafik kuralları dalgaya alınıyor. Hız yapmak, ehliyetsiz araba kaçırmak sanki onlara eğlence gibi geliyor. Özellikle filmlerde izledikleri polisten kaçma sahneleri ise gençlerimize oyun gibi geliyor. Gerçek hayatla filmlerin arasındaki farkı doğru bir şekilde anlatmak biz büyüklere düşüyor. Filmlerdeki gibi hızlı sürerken yapılan kazaların bir sıyrıkla kurtulamayacağını ve çok daha kötü sonuçlara yol açabileceğini idrak etmelerini sağlamamız gerekiyor. En önemlisi trafik kurallarını çiğnerken diğer sürücüleri hayatını da riske attıklarını bilmeleri şart. Nitekim İstanbul Sultanbeyli de yaşanan bu kaza trafiğin oyun olmadığını anlatabilmenin ehemmiyetini gözler önüne serdi.

Motosiklet ile Tıra Çarptılar

İstanbul Sultanbeyli de yaşanan dramatik kaza da iki polis memurundan biri tıra çarparak şehit oldu. Polis Memurları Hüseyin Duman ve Gökmen Baykara kendilerinden kaçan aracı motosikletleri ile takip etmeye başladı. Aracın içindeki şahsın ise yaşı küçük ve ehliyetsiz olduğu ortay çıktı. Takip esnasında tıra çarparak refüje savrulan polis memurlarından Duman ağır bir şekilde yaralandı. Hiç bekletmeden ihbar yapılarak olay yerine gelen sağlık ekiplerinden müdahale gecikmedi. Özel hastaneye sevk edilen Duman, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit olan Duman henüz yeni evliydi. Mesai arkadaşı Baykara ise vücudunda kırıklar ile tedavi altına alındı. Arabayı kullanan şahıs ise içinde bulunan 5 kişiyle gözaltına alındı. Evet gençler, bir araba kaçırma olayının nelere mal olduğunu. Normal da o gençlerin düşüncelerinde arabayı alıp araç sollamak, hız yapmak vardı çünkü filmlerde, kitaplarda bu araba kaçırmak çok zevkli ve tehlikesiz bir olay. Sonucunda bir ağaca çarparak kırıklarla veya sıyrıklarla kurtuluyorsunuz.  Bu haberde ise biz gerçeği gösteriyoruz. Araba kaçırmayı eğlence zannedip alan ve sonucunda ise bir polis memurun şehit olmasından bahsediyoruz. Bu olaydaki gençlerin gözünde bakmak gerekir; yaşadığı pişmanlığı ve bir ömür yanlarından ayrılmayacak vicdan azabını. Bu yüzden gençler hem kendi ruh sağlığınız hem de çevreniz sağlığı için eğlence sandığınız araba kaçırmaktan vazgeçin.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı çıkarmasının akustikleri sürerken Bakan Nebati'den Soylu'ya dikkat toplayan ziyaret İnsanların Açlık Sınırının Altında yaşadığı Ülkede, Fatih Terim'e işsizlik maaşı: Aylık 1 milyon 193 bin lira! Fed yetkililerine göre yönlendirme aktif ALTAY TANKI GERÇEKLERİ