All News
04 Temmuz 2017 ( 947 izlenme )
Reklamlar

ADİL ÖKSÜZ'ÜN İNFAZ EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişiminin "kilit" isimlerinden Adil Öksüz’ün Türkiye içinde hareket etme ihtimalinin çok zayıf bulduğunu savunarak, “Konuşmasın diye infaz edilmiş olabilir" dedi.

Daha sonra Öksüz hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı, ancak Öksüz’e ilişkin şu ana kadar herhangi bir iz bulunamadı. Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin 13’ü asker, 14’ü emniyet personeli ve biri başbakanlık müşaviri olmak üzere toplam 28 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.Akıncı Üssü’nde gözaltına alınanlar arasında olan Adil Öksüz, savcılık sorgusunun ardından hâkim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, savcının itirazı, hâkim Sönmez tarafından "tutuklamaya yönelik delil olmadığı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a konuşan Bozdağ, Öksüz’le ilgili her hususun detaylı bir şekilde değerlendirildiğini ve hukuk önünde hesap sorulacağını söyledi.

Öksüz’ün nerede olduğuna dair kesin bir bilginin olmadığını aktaran Bozdağ şunları söyledi:

“Öksüz, Türkiye içinde bir yerde birileri tarafından saklanıyor olabilir ya da yurtdışına kaçırılmış olabilir. Ya da infaz edilmiş olabilir, konuşmasın diye. Bu ihtimallerin hangisi doğrudur şu anda ölçecek kesin bilgiye sahip değiliz. Devlet tüm imkanlarıyla bu kişiyi aramak için seferber olmuş durumda. Ülke içinde hareket etme ihtimali çok zayıf. Yurtdışına kaçmamış diyebilir miyiz, yüzde 100 diyemeyiz.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ZEHİRLENEN ASKERLERE TUTUKLAMA TEHDİDİ Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi gece yarısı kabul edildi. Hükümet düğmeye bastı! İşte Meclisin açılmasıyla birlikte atılması gereken 5 önemli adım