All News
11 Ocak 2022 ( 394 izlenme )
Reklamlar

Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz etkinliklerine 6 milyon yurttaşımız katıldı

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, "15 Temmuz'un yıl dönümündeki etkinliklere 6 milyon vatandaşımız katılmıştır" dedi..


Bakanlar Kurulu toplantısı ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

"Türkiye geçtiğimiz cumartesi pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası nefretle hatırlayarak bir kere daha anmıştır" diyen Kurtulmuş, "15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde yapılan etkinliklere yaklaşık 6 milyon vatandaşımız katılmıştır" şeklinde konuştu.

'111 BİN 240 KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ'

Kurtulmuş konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"FETÖ ile kapsamlı bir mücadele sürdürülüyor. KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor. 111 bin 240 kamu görevlisi kamuda ihraç edildi. Örgütün temizlenmesi için çalışmalar yürütüldü. Gerekli görülenler kamu görevinden ayıklanıyor. Haklı bulunanlar görevine iade ediliyor. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğimi düşünürseniz bunların devam edeceğini tahmin edersiniz."

'966 ŞİRKETE EL KONDU'

Numan Kurtulmuş açıklamasında "FETÖ ile ilişkili 966 şirkete el koyuldu" sözlerini kullandı.

'ARKASINDAN NE MESAJ VERDİĞİNİ ANLAR'

Fethullah Gülen'in WSJ röportajıyla ilgili konuşan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi FETÖ'nün orada verdiği fotoğraftan söylediğimizi gibi arkasından ne mesaj verdiğini anlar. Asla bir röportaj değildir. Mahkemeler karşısında hesap veren örgüt üyelerine mesaj veren ve Türkiye'yi tehdit eden mesajlar var. ABD'den isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar insanı şehit edecek demokrasiyi rafa kaldıracak bu örgütü lideri hiçbir şey olmamış Pensilvanya'da röportaj verecek. Türkiye'ye bir takım tehditlere edecek. NATO'da şu kadar yıllık ittifakımız var. Türkiye ile ABD ilişkilerinin bu kadar yıllı geçmiş var. ABD'nin bu adamı derhal derdest edip tutuklaması gerekir. Tutuklamıyorsanız en azından faaliyetlerini kısıtlayın. Oradan faaliyetlerini sürdürecek bu kabul edilemez."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Adalet Yürüyüşü'nü ölümle tehdit ederken şortu düştü Fatih Altaylı'dan Tarihi Yazı Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'ye yönelik yeni operasyon resti geldi: Suriye'deki askeri gerilim asla kabul edilemez 2 yıl sonra: er Safter Taş’ın IŞİD tarafından yakıldığını ‘sessizce’ kabul ettiler