All News
11 Ocak 2022 ( 3599 izlenme )
Reklamlar

Yılmaz Büyükerşen'e saldırı: Silah çekip darp ettiler!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen saldırıya uğradı. Şehrin eğlence merkezlerinden biri olan Haller Gençlik Merkezi önünde Yılmaz Büyükerşen'e yumruk atan ve darp etmek isteyen saldırganların silah çektikleri de görüldü. Saldırganların Haller Gençlik Merkezi'ndeki bir mekanın sahibi ve korumaları olduğu belirtildi.



Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e Haller Gençlik Merkezi önünde saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Eski Bağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi'ndeki açık hava parkından yürüyerek geçen Büyükerşen, bu sırada bir iş yeri sahibiyle henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sözlü tartışma yaşadı.

Tartışmanın devam ettiği sırada, iş yeri sahibinin yanında bulunan bir kişi, silahını çıkardıktan sonra Büyükerşen'i darbetmeye çalıştı. Etraftakilerin araya girmesiyle Büyükerşen olay yerinden uzaklaştırılarak Haller Gençlik Merkezi'ne götürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Büyükerşen'in ifadesi doğrultusunda saldırganları arama çalışması başlattı. CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Büyükerşen'in durumunun iyi olduğunu aktardı. 

Yılmaz Büyükerşen'e saldıran kişi Mahfuz Banlı. Kaçan saldırgan Mahfuz Banlı ve adamlarının yakalanması için çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.


Öte yandan Büyükerşen tarafından yapılan yazılı açıklamada da 'Olay sırasında eski sabıkalı Mahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Hemşehrilerimizin siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır' satırlarına yer verildi. 
Mahfuz Banlı isimli şahıs Eskişehir polisinin Mart 2007'de gerçekleştirdiği 'şahmat operasyonu'nda çete lideri olarak gözaltına alınmış. Banlı 1992 yılında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden emekli olduktan sonra otopark, kahvehane ve lokanta işletmeciliği yaparken ismi cinayet, tehdit, yaralama ve azmettirme suçlarına karışmış.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Adalet Yürüyüşü'nü ölümle tehdit ederken şortu düştü Kılıçdaroğlu'nun montajlı fotoğrafını paylaşan Burhan Kuzu'dan akıl dışı savunma Diyanet-Sen'in eski şube başkanı 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı ARINÇ'IN DAMADI TAHLİYE EDİLDİ