Siyaset
04 Mayıs 2022 ( 39 izlenme )
Reklamlar

Rusya’dan Japonya’ya yaptırım kararı

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan oluşturulan açıklamada, Japon hükümetinin, görülmemiş bir Rusya karşıtı kampanya başlattığı ve Rusya’ya karşı iftira ve direkt olarak tehditler dahil "kabul edilmez söylemlere" izin verdiği belirtildi.

Bunun Japonya’nın tanınan şahsiyetleri, eksperleri ve medya temsilcilerince tekrarlandığına dikkatin çekildiği açıklamada, bu anlayış tarafında Tokyo’nun, iyi komşuluk ilişkilerini ortadan kaldırmaya, Rus ekonomisine ve Rusya’nın uluslararası prestijine zarar vermeye yönelik adımlar attığı kaydedildi.

Açıklamada, söz hususu gerekçelerin yanı sıra Japon hükümetinin Rus vatandaşları ile ilgili aldığı yaptırım kararları da öneme alınarak, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile hükümet üyeleri ve milletvekillerinin de aralarında olduğu 63 Japon vatandaşına yaptırım uygulama kararı verdiği belirtildi.

Yaptırım kapsamında 63 Japon vatandaşına Rusya’ya giriş yasağı konulduğu ifade edildi.

Japon yetki sahibi kişilerinin olduğu liste, açıklamanın sonucunda yayımlandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması Kayseri'nin ardından Gaziantep'ten de benzer görüntüler geldi! AK Parti İl başkanlarından biri daha polise saldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde açıklama yaptı Finlandiya ve İsveç’in NATO Başvurusundaki Detay Gözlerden Kaçmadı