Siyaset
27 Ağustos 2022 ( 26 izlenme )
Reklamlar

Siyasi lobiyi harekete geçiren iddia: Tansu Çiller seçimden aylar önce parti kurmaya hazırlanıyor

Siyasi lobiyi harekete geçiren iddia: Tansu Çiller seçimden aylar önce parti kurmaya hazırlanıyor

Bir süredir siyasete dönüşü dile getiren eski Başbakan Tansu Çiller'in partisini kurma çalışmalarına hız verdiği ortaya çıktı. Siyasi arka plan, Çiller'in il başkanlarını seçimden aylar önce atamaya başladığını iddia etti.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in siyasete dönme çağrısı bir süredir gündemdeydi. Kulislerde Çiller'in geçtiğimiz günlerde parti kurma görüşmeleri yaptığı konuşulurken, Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, Çiller'in kendisinden partiyi devretmesini istediğini söyledi.

İL LİDERLERİNİN ATANMASI İLE BAŞLADI
Haziran 2023 seçimlerine aylar kala siyaset sahnesinde dolaşan son bilgilere göre bu kez Çiller, partisini kurma çalışmalarına hız verdi. Çiller'in de il başkanlarını atamaya başladığı öğrenildi.

"MİLLETİMİ ÖZLEDİM" DEDİ
Yakın tarihli bir TV kanalı etkinliğinde aktif siyasete dönüşün sinyallerini veren Çiller, "Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Millet ve cumhur ittifakından sonra kurulan 3. ittifak da seçimlerde destekleyeceği tarafı belirledi. Putin'den dışasatıma yasak Türkiye’nin Gündemi Yine Seçimler Oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Sorulan Sorular Karşısında Zorlandı: Bir Hesap Hatası Yok mu Sayın Bakan?