All News
11 Ocak 2022 ( 3977 izlenme )
Reklamlar

KAVAKÇI'YA 71.000 TAZMİNAT AYLIK 10.000 TL EMEKLİ MAAŞI

Meclis, Merve Kavakçı’nın ABD vatandaşı olduğu için vekilliğinin düşürüldüğü 19992001 yılları arasında ödenmeyen maaşını faizsiz olarak ödeyecek. Kavakçı emekli de yapılacak.


Malezya Kuala Lumpur'a büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı'ya, ABD vatandaşı olduğu için Türk vatandaşlığından çıkarılıp milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle 71 bin lira tazminat ödenecek. TBMM Başkanlığı, büyükelçi olarak atanan Kavakçı'ya, milletvekilliğini kaybettiği 16 Mayıs 1999 ile Fazilet Partisi'nin kapatıldığı 22 Haziran 2001 arasındaki milletvekili maaşını faizsiz ödeme kararı aldı. 71 bin TL civarındaki bu para için ödeme emri çıkarıldı.
Kavakçı'nın faizin yanı sıra bugüne kadar yaptığı sağlık harcamalarını da istemesi halinde TBMM bütçesine 2 milyon liralık bir yük bineceği hesaplandı. Kavakçı bu kararla birlikte eski milletvekili haklarını da elde edecek..

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal karara tepki gösterdi ve vatandaşlığı iade edilip büyükelçi yapılan Kavakçı'ya milletvekilliğinin düşürüldüğü yıllar için tazminat ödenmesini eleştirdi. Tanal, Meclis'te dün düzenlediği basın toplantısında “Meclis Başkanlığı görevini kötüye kullanmaktadır. Anayasal suç işlemektedir. TBMM kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İğrenç sözlere sert tepki Stokçuluğa hapis cezası geliyor 'Adalet Yürüyüşü'nü ölümle tehdit ederken şortu düştü Nebati: 'Bizi Aldatmalarına Fırsat Vermeyeceğiz'