All News
11 Ocak 2022 ( 14071 izlenme )
Reklamlar

Sigara satışları düşünce, sarma sigara satanlara özel kanun çıkardılar

Meclis’e gönderilen torba tasarıya göre, kamu konutlarından 10 yılını dolduranlar ihaleyle satılacak. Tasarıyla sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek..


TBMM’ye sevk edilen torba tasarıya göre, makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. Tasarıyla trafik ışığı, park, bahçe, tarihi ve ören yerlerinin aydınlatılması özel dağıtım şirketlerinden alındı. Aydınlatma bedelleri, belediye ve ilgili kurumlar tarafından ödenecek.

EN GEÇ 3 AYDA BİTECEK

Türkiye uçuşu olan yabancı tescilli sivil hava araçlarında silahlı güvenlik görevlisi bulundurulmasına izin verilmesine, mütekabiliyet ilkesi saklı kalmak kaydıyla İç İşleri bakanlığı ı yetkili olacak. Tasarıya göre, çevresel etki değerlendirmesi işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, diğer izinlere ilişkin işlemler de ilgili bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca çevresel etki değerlendirmesi sürecinde en geç 3 ay içinde bitirilecek.  Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idarelerinin, KİT’lerin ve bunların bağlı ortaklıkları ile müesseselerinin ve sermayesinin yüzde 50’den fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan kamu konutlarından 10 yılını dolduranlar, ihaleyle satılacak. Kamu taşınmazları üzerinde turizm tahsisleri 49 yıla kadar uzatılabilecek. Makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurulması, satılması, bulundurulması ve nakledilmesi yasaklanacak. Bunları satanlara, satışa arz edenlere, bulunduran veya nakledenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. Türkiye’de tütün mamulleri üretmek isteyenler büyük tesisler kuracak.

100 BİN LİRA CEZA

Sarmalık kıyılmış tütün üretenler ile satan, satışa arz eden, nakleden veya bulunduranlara 5 bin liradan 50 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Makaron veya yaprak sigara kağıdı içine ticari amaçla kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde dolduranlara 20 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Annesiyle konuştuğu için dayak yiyen asker hayatını kaybetti Koç Holding net kârını %218 artırdı Turp ısırarak İsrail'i protesto ettiler Tayyip'in meşrubat tesisi açmasını savunmak için şekilden şekile giren ak trollerle alay edildi