All News
11 Ocak 2022 ( 364 izlenme )
Reklamlar

Cumhuriyet davasında Kadri Gürsel'e tahliye

Cumhuriyet davasının üçüncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme Kadri Gürsel’in tahliyesine, diğer gazetecilerin tutukluluklarının devamına karar verdi.

Davanın temmuz ayındaki ilk duruşmasında bir hafta boyu yazar ve yöneticiler savunma yapmış, yedi isim tahliye edilirken, dört ismin tutukluluğunun devamına karar verilmişti..

Cumhuriyet Davası 2’nci duruşmada genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yayın danışmanı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve İper’in tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Kadri Gürsel’e tahliye kararı

Davanın üçüncü duruşmasu bugün Çağlayan’daki İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme yazar Kadri Gürsel’in tahliye edilmesine karar verdi. Ahmet Şık, Akın Atalay, Emre İper, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Gelecek duruşma 31 Ekim’de saat 09.30’da Çağlayan adliyesine olacak.

Kadri Gürsel kimdir?

1986 yılında gazeteciliğe başlayan Kadri Gürsel, Ankara’da bulunan Yeni Gündem adlı haber dergisinde çalıştı. Daha çok dünyadan haberler ve dış politikayla ilgili konularla ilgilendiği derginin 1988 yılında yayın hayatı sona erdi.

1993 yılına dek Cumhuriyet, Güneş ve Sabah gazeteleri ile Nokta dergisinde editörlük ve muhabirlik görevlerinde bulundu.

1993’te Agence FrancePresse’in İstanbul muhabirliğini yapan Gürsel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1995 yılında Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik düzenlediği Çelik Harekâtı’nı izlemek için Reuters’ın foto muhabiri Fatih Sarıbaş ile birlikte bulunduğu Irak’tan Türkiye’ye döndükten sonra Diyarbakır’a gitmek üzere yola koyuldukları Nusaybin’de PKK militanları tarafından 31 Mart günü kaçırıldılar. 26 günlük esaretin ardından Şırnak’ta serbest bırakıldılar. Alıkonulduğu süre içerisindeki gözlemlerini kaleme aldığı Dağdakiler adlı kitabı 1996 yılında yayımlandı.

1998’de Milliyet grubunun haftalık olarak yayımladığı Artı Haber adlı derginin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Ardından gazetenin dış haberler müdürlüğüne getirilen Gürsel, 2008 yılının sonuna kadar bu görevde bulundu. 2007’de gazetede başladığı köşe yazarlığını sürdürmektedir.

Gürsel, Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı’dır.

Gürsel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlama sonrası kişisel twitter hesabı üzerinden yazdığı yazılar nedeniyle Milliyet Gazetesi tarafından işinden çıkarıldı. 13 Eylül 2015’te Diken gazetesine geçti. Burada yazılarını Nisan 2016’ya dek sürdürdü.

8 Mayıs 2016’da Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı.

Kadri Gürsel’in gözaltına alınması ve tutuklanması


31 Ekim 2016’da Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon sırasında, gazetedeki pek çok çalışanla beraber Kadri Gürsel de gözaltında alındı. Gürsel’in yönetim kurulu üyeliğini yaptığı, Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü bu duruma tepki göstererek Gürsel ve diğer gazetecilerin en kısa zamanda serbest bırakılması çağrısında bulundu.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kimpur 175 milyon TL'lik net kâr elde etti SURİYE'LİLERE VATANDAŞLIK VERİLİYOR !! Rahşan Ecevit, tayyip'e cevap verdi. Tarsus'taki esrarengiz kazıda yeni gelişme: Milletvekili beşinci kez gitti, yine giremedi