All News
11 Ocak 2022 ( 597 izlenme )
Reklamlar

'CHP bu soruya yanıt alırsa kontrollü darbe iddiasını geri çekecek'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında OHAL'in dördüncü kez uzatılmasını eleştirdi.

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının gelmediğini hatırlatan Altay, şu ifadeleri kullandı: "Darbe araştırma komisyonuna Genelkurmay başkanı ve MİT Müsteşarı neden ifade vermedi ve kim engelledi gelmelerini? 

Bunun cevabını aldığımız al 15 Temmuz ile ilgili kontrolüydü,  şuyuydu buyuydu her türlü iddiamızı geri çekeceğiz. 

Bunlar komisyona ifade vermiyorsa bu iş parlamentoya, AKP genel merkezine uzanıyor bu geliyor aklıma. 

Darbe başarılı olsaydı belki AKP içinde bir çok insan darbecilerle iş birliği yapacaktı. Kalkışmanın başlamasına kim göz yumduysa ondan hesap sormadan FETÖ'cülere sorduğun hesap hesap sayılmaz. Önce onların harekete geçmesini bekleyen etkili ve yetili insanlardan hesap sorman lazım.  

Bu darbenin gerçekleşmesi noktasında AK Parti hükümetinin ağır kusuru vardır. Kontrollü darbe derken darbeyi AK Parti yaptı demiyoruz, FETÖ ile işbirliği içinde yaptı demiyoruz , duydunuz ama harekete geçsinler öyle yakalayalım dediniz. 


Yanlış düşünüyorsak çıkın söyleyin, bilelim.  Onlarda panik yaptı erken harekete geçti. Akşam 9 yada gece 3'te de harekete geçseler  başarılı olma şansları yoktu çünkü TSK içinde demokrasiye bağlı subay, astsubay, generaller var. 

15 Temmuz'un daha fazla istismar edilmesine gönlümüz razı değildir."

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü Oyuncunun Eşi Bakın Kim Çıktı Burhan Kuzu Osmanlı’nın kaybettiği toprakları Lozan’da kaybedildi diye yazınca,tarih dersi yağdı ! Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması Bankalar Mart ayında 63,25 milyar lira kâr etti