All News
05 Ocak 2022 ( 588 izlenme )
Reklamlar

Terör Olaylarını Bastıran Sivillere Yargı Muafiyeti


Bu sabah saatlerinde çıkan iki yeni KHK ile; akepe’nin OHAL ve KHK rejimine yeni kararnameler eklenmiş oldu. Ancak KHK ile yürürlüğe giren düzenlemeler arasında bir tanesi çok dikkat çekti.

696 sayılı KHK’nın 121. maddesinde “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2017 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fırka hükümleri uygulanır” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleme, “terör olaylarını bastıran sivillere yargı muafiyeti” getiriyor.








Chp Milletvekili Tur Yıldız Biçer, OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanan 696 sayılı KHK'nin 121. maddesini Twitter'de gündeme getirerek tepki gösterdi. Hükümet kanadından ise ilgili maddeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Yıldız Biçer paylaştığı mesajda ilgili maddeyi hatırlatarak 'terör olaylarını bastıran sivillere yargı muafiyeti' getirmek ne demek farkında mısınız?' diye sordu.

Sosyal medyadan gelen diğer tepkiler şöyle

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Yeni bir devlet kuruyoruz' diyen Ayhan Oğan'a Metin Uca'dan sert yanıt Kılıçdaroğlu'nun belgeleri açıkladığı grup toplantısı sokakta yayınlanıyor Çekya'da sürpriz faiz artışı Anneler Günü bereketi! Antalya'dan tam 33 ülkeye 70 milyonluk çiçek ihracat ediliyor