Ana Sayfa
05 Ocak 2022 ( 871 izlenme )
Reklamlar

Söz yazarı Ali Tekintüre hayatını kaybetti.

67 yaşındaki söz yazarı Ali Tekitüre bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

“Senden Vazgeçmem”, “Seni Yakacaklar”, “Benim İçin Üzülme”, “Hangimiz Sevmedik”, “Tanrım Beni Baştan Yarat”, “Dilek Taşı”, “Sürünüyorum” gibi şarkıların Söz Yazarı Ali Tekintüre Uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre bu sabah hayata gözlerini yumdu.


Bundan 2 yıl önce bir gazeteye konuşan Ali Tekintüre, efsaneleşmiş şarkılarının hikayelerini şöyle anlatmıştı:

Hangimiz Sevmedik: Şarkıyı Umut Kurt çok güzel söylemiş. Sayelerinde şarkı tekrar gündeme geldi. Galatasaraylıyım ama şarkı Demba Ba'ya yakışmıştı. O şarkıda “Herkesin acısı sevgisi kadar” diye bir dize var. Bu hakikaten çok iyi söylenmiş bir söz ve benim olduğu için de seviniyorum.

Tanrım Beni Baştan Yarat: O güne kadar kimsenin söylemediği bir şeydi bu. Reenkarnasyon meselesinin bile bilinmediği bir dönemdi. Her insanın yeni baştan yaratılmak istediği anlar olur. Şarkıyla ilgili çok güzel dönüşler de aldım. Engelli bir dinleyicinin bu şarkı için bana teşekkür ettiğini hatırlıyorum. Çok etkilenmiştim.
Dilek Taşı: Bu benim ender yazdığım ısmarlama şarkılardan biriydi. Arkadaşım Mesut Poyraz'la beraber yazdık şarkıyı. İsmi belirlenmişti. İçinde dilek taşı ifadesi geçen bir şarkı istediler, yazdık.

Seni Yakacaklar: Yenikapı'da Gar Gazinosu vardı. Oraya giderken bir cadde var. Tam caddedeyken şarkının sözleri belirdi kafamda. Orada, caddede yazdım şarkıyı.

Sürünüyorum: Amatörlük yıllarında yazdığım bir şarkıydı. Aslında söz ile müzik arasında ciddi bir uyumsuzluk vardır o şarkıda. Ama tuttu. Gülden Karaböcek güzel seslendirmişti.

Baharı Bekleyen Kumrular Gibi: Bu şarkıyı 1718 yaşlarındayken yazmıştım. 11 yaşından beri kendimce yazıyordum. Bu hit olan ilk şarkılarımdan biri oldu.

ALİ TEKİNTÜRE KİMDİR?

Kendi sitesinde yer alan biyografisine göre Ali Tekintüre’nin hayat hikayesi şu şekilde, 1953 yılında Besni, Adıyaman`da doğdu. Genç yaşta İstanbul`a geldi. Askerdeyken yazdığı “Tanrım Beni Baştan Yarat” şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın`ın parçayı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başladı. Yazdığı “Gitme” (Yavuz Taner bestelemiştir) parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri oldu. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. 400 eseri sinema filminde yer aldı. 30 eserinin adı sinema filmlerinde kullanıldı.
Ayrıca 1 tanesi Long Play olmak üzere toplam 11 şiir albümü vardır.

ALİ TEKİNTÜRE’NİN EN BİLİNEN ŞARKILARI

Bilinen şarkılarından bazıları: Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım, Gidecek Bir Gün (Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne), Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Duyar mısın Feryadımı, Ağlıyorsam Yaşıyorum, Ne Fayda, Anadan Ayrı, Köşe Kapmaca, Düşünürken, Senden Vazgeçmem, Birisi, Kaderi Ben Mi Yarattım(Bir ümit ver), Evlat, Aldana Aldana, Beklemek İbadet Kalmak Zulümdür, Gitme Yarim, Her Saat Başında, Tiryaki, Acı Gerçekler, Hepsi Geçer, Seni Yakacaklar, Canım Dediklerim, Benim İçin Üzülme, Elimde Fotoğrafın, Kahrolayım, Ümitlerim Bitince Gel, Gurbet Yolu, Akşamcı, Güldür Yüzümü, Tövbe Ettim, Aklı Yok, Bir Kadın Tanıdım…

USTA İSİMLER ALİ TEKİNTÜRE ŞARKILARINI OKUDU

Eserlerini okuyan sanatçılardan bazıları: Bergen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Zeki Müren, Adnan Şenses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gündeş, Sibel Can,Mine Koşan,Kamuran Akkor,Gönül Akkor,Huri Sapan,Kibariye,Gülben Ergen

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adı Yolsuzluğa Karışan İsimlerin Yaptığı 17-25 Aralık Tehditini Anlattı: 'Eğer Yüce Divana Gidersek' Hacı Bayramda Esnaf Protestosu haberine giden yandaşlar, Mansur Yavaş övgüsü ile karşılaşınca şok oldu Maalesef eskiden TL çok değerliydi diyerek halkı bilinçli olarak fakirleştirdiklerini resmen itiraf etti. Finlandiya'ya yüksek lisans yapan Türk öğrenci Avrupa'nın bizi nasıl kıskandığını (!) anlatmış