All News
11 Ocak 2022 ( 385 izlenme )
Reklamlar

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ hayatını kaybetti

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ali Kızıltuğ için bugün saat 14:00'te ÇankayaOran Pir Sultan Abdal CEM evinde erkânı yapılacak. 73 yaşındaki Kızıltuğ'un yarın memleketi Sivas Divriği Mursal Köyü'nde defnedilecek.


Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan Ali Kızıltuğ'la ilgili Onur Akay şu paylaşımı yapmıştı: "Büyük halk ozanı Ali Kızıltuğ, Ankara'da bir özel hastaneye kaldırıldı. Değerli sanatçımızın kalçasında görülen kanser tümörünün, akciğere metastaz yaptığını ailesinden öğrendim. Ali Kızıltuğ, şu anda onkoloji servisinde ışın tedavisi görüyor ve kemoterapi tedavisine başlanacak. Nefes almakta güçlük çeken ve yemeden içmeden kesilen büyük sanatçımız için dualarınızı bekliyorum."

ALİ KIZILTUĞ KİMDİR?

Birçok kez yılın ozanı seçilen Ali Kızıltuğ, 1944 yılında Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya geldi.

"Asrı Gurbet Harab Etmiş Köyümü" isimli ilk plağını 1969 yılında dolduran sanatçı, bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti yayınlandı. 1969 dan bu yana sadece kendi eserlerini seslendiren sanatçı, 1971 yılında İstanbul Tepebaşında yapılan ve tüm ozanların katıldığı bir atışma yarışmasında birinci seçilmişti. Kızıltuğ’un 2160 eseri bulunmakta ve bunların 550 tanesi başka sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yapı Kredi’den 7,3 milyar TL’lik net kâr ÇIKARLARI İÇİN ÇALIŞACAĞINA YEMİN EDİP, ABD. VATANDAŞI OLAN MERVE KAVAKÇI'YI BÜYÜKELÇİ YAPTILAR SGK'nın Yaptığı Özel Ödemeler. Kılıçdaroğlu:"Hakimlere, mahkemelere talimat verdiğinizi ispat edersem, namuslu ve onurlu insan gibi istifa edecek misin?