All News
09 Mayıs 2022 ( 24 izlenme )
Reklamlar

Kimpur 175 milyon TL'lik net kâr elde etti

Kimpur, 2022 senesinin birinci çeyrek devre neticelerini açıkladı. Kimpur’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) belirtiler finansal tablolarına göre; Kimpur’un 2022 senesinin ilk 3 ayında konsolide gelirleri yüzde 126 artış ile 981 milyon TL olarak gerçekleşti. 2021 senesinin aynı döneminde konsolide gelirler 434 Milyon TL idi. Kimpur’un 2022 senesinin ilk 3 ayında elde ettiği brüt kâr bir önceki senenin aynı devresine göre yüzde 139 artarak 160 milyon TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise yüzde 18,5 ile 181 milyon TL’ye yükseldi.

Dönem net kârı yüzde 400 arttı
Kimpur’un devre kârı ise etkinlik gelirleri ve başka gelirlerin toplamında, 2021 senesinin ilk çeyreğine göre yüzde 400 artarak 35 milyon TL’den 175 milyon TL’ye yükseldiği belirtildi. Ocak–Mart 2022 devresinde toplam 25 bin ton seviyesinde poliüretan sistemleri satışı sağlayan Kimpur’un satışlarında dışsatım ve ihraç kayıtlı satışların payı aşağı yukarı olarak yüzde 27 olarak gerçekleşti.

Kimpur CEO'su Cavidan Karaca halka arz ile beraber dağıtılabilir kârın yüzde 50'sini dağıtma politikalarının devam edeceğini söylerken şirketin yatırımlarıyla ilgili, "Düzce’de yeni bir üretim tesisi kurmak amacıyla projelendirmemizi tamamladık, yatırıma başladık. Toplam yatırım maliyeti 15 milyon doları aşacak olan Düzce yatırımının, bina inşaatı ve GES santrali amacıyla anlaşılan Pekintaş A.Ş. grubu ile KDV dahil aşağı yukarı 9 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdik.

Letonya’da ise 25 bin ton kapasiteli yatırımımızla Avrupa’daki varlığımızı güçlendirme hedefimiz tarafında mühim bir ismim attık. Protokol kapsamında ‘Adamantan SA’ firması ile iş birliğine gittik ve Letonya’da kurulan SIA Kimpur Europe adlı yeni şirketle ortaklık gerçekleştirdik. u Kimpur ortaklığı ile meydana gelen ve tescil işlemleri tamamlanan SIA Kimpur Europe, etkinliklerine Kimpur bağlı ortaklığı olarak devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu: Reza'nın altına yatanlar bizden hesap sormaya çalışıyor, bizim verilmeyecek bir hesabımız yok Ahmet Şık savunmasından: ''Hayır kandırılmadınız ! Birlikte bizi kandırmaya çalıştınız ! '' ARINÇ'IN DAMADI TUTUKLANDI Her 10 şirketten 9'u uzaktan çalışma konusunu gündeme getiriyor