All News
11 Ocak 2022 ( 1109 izlenme )
Reklamlar

Kaz Dağını yaktılar: 4 noktada birden!

Balıkesir Edremit ilçesinde, Kaz Dağları'nın 4 ayrı noktasında yangın başladı. 30 Haziran'da yine benzer bir kundaklama gerçekleşmişti.


Kaz Dağları'nın en önemli bölgeleri arasında bulunan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında, orman yangını çıktı. Altınoluk Mahallesi'nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer ile müdahale edilmeye başlandı

4 ayrı noktada aynı anda çıkan ve kundaklama şüphesi bulunan yangını söndürmek için bölgedeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

 Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, "Altınoluk Mahallesi'nin üst kısımlarında Kazdağları ormanlarının Şahindere Kanyonu Mevkii'nde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbarın ardından hemen harekete geçildi ve ilk müdahaleyi 6 dakika içinde helikopterle yaptık. Bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Çok büyük alanda etkili değil, ancak 4 ayrı noktada olması ve rüzgar işi zorlaştırıyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akepe gözünü Anıtkabir'e dikti Rus petrolünü taşıyan gemilere sigorta yasağı Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi gece yarısı kabul edildi. Son zamanların en hararetli yayını! Cem Küçük ve Ersan Şen birbirine girdi.