All News
02 Mayıs 2022 ( 48 izlenme )
Reklamlar

Kadınlar ile İlgili Şaşırtan Astım Krizi Raporu; Kadınlar Erkeklerden 2 Kat Fazla Ölüyor

Kadınlar ile İlgili Şaşırtan Astım Krizi Raporu; Kadınlar Erkeklerden 2 Kat Fazla Ölüyor

 İngiltere’de çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu olan ASTHMA + LUNG'un yaptığı detaylı çalışmalar sonucu, İngiltere’de astım rahatsızlığı olan kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklerden neredeyse 2 kat daha fazla. İngiltere’nin önde gelen sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG'un çalışma raporunda kadınların hormon dalgalanma sebebi ile astım krizi vakalarına daha hassas olduğu belirlendi.

Kuruluş hava kirliliği, toz ve polenin en çok bilinen astım tetikleyici unsurlar olduğunu ama kadınların hormonlarında bulunan dalgalanmalardan dolayı astım belirtileri ile ölümcül sonuçları olan astım ataklarına sebep olabilir. Regl dönemleri, menopoz öncesi, ergenlik ve hamilelik gibi hormon değişimlerinde astım sebepleri ile bağlantılı olduğu açıklanırken İngiltere’de 3 milyon kadının astım hastası olduğu açıklandı.

'TEK ÖLÇÜ HERKESE UYAR' TEDAVİSİ BAŞARISIZ

İngiltere’deki bu kuruluş doktorlar için tavsiyeler verdi. Kadın hastalardaki hormon düzensizliği sırasında belirtiler daha da kötüyse koruyucu ilaç dozunda artış için hastaların ilaç raporunda değişiklikler yapılması gerektiğini açıkladılar. Astım hastalığının tedavisi için 'tek ölçü herkese uyar' tedavi yönteminin başarısız olduğunun kanıtlandığını ve kadın hastalar için daha yeni iyileştirme tedavilerinin bulunması gerektiği açıklandı.

Çocuk iken geçirilen astım rahatsızlığının, erkek çocuklarda daha şiddetli ve yaygın görüldüğü belirtilirken ergenlik sonrasında ise bu durumun tersine dönüp kadın bireylerde daha şiddetli ve yaygın bir hal aldığı belirtildi. Astım sebebi ile hastanelere yatışlarda, 2049 yaş aralığındaki kadınlarım sayısının erkeklere göre 2,5 kat olduğu açıklandı. Geçtiğimiz 5 yılda, Astım rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybeden insanların üçte isinden fazlasının kadınlardan olduğunu ve 2300 civarı erkeğe kıyas ile 5100’den fazla kadın astım krizinden vefat etmiştir.

 Astım Hastalığı Nedir?

Astım hastalığı hava yolları duyarlılığının artması sonucunda ortaya çıkan kronik bir rahatsızlıktır. Aşırı derece tekrar eden öksürük ve hışıltı ile belli olur. Astım Hastalığı küçük ve büyük hava yollarından etkilenir. Bu hastalık yaş ve cinsiyet fark etmeksizin bütün bireylerde ortaya çıkabilir ve ortaya çıkan rahatsızlıkların  %30'u erken yaşlarda görülür.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

GDO Nedir ve Zararları Nelerdir? ülkelerindeki vergilerden kaçanlara kapılarını açan Malta’da, Binali yıldırım'ın oğullarına ait şirketler çıktı Masrafları dudak uçuklatıyor Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın İntihar Nedeni Açıklandı