All News
10 Mayıs 2022 ( 17 izlenme )
Reklamlar

Fed'den yeni uyarı

Fed, Amerikan finansal sistemindeki sahip olunan duruma dair değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun Mayıs 2022 miktarını yayımladı.

Raporda, geride bıraktığımız sene kasım ayından bu yana ekonomik görünüme dair belirsizliğin arttığı belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının insani ve ekonomik zorluklara sebep bulunduğuna işaret edilen raporda, harpın ABD ve küresel ekonomiler üstündeki etkilerinin son derece belirsiz bulunduğu aktarıldı.

Raporda, yakın vadede harp ve alakalı gelişmelerin enflasyon üstünde ek yukarı yönlü baskı yaratmasının ve ekonomik etkinlik üstünde baskı oluşturmasının muhtemel bulunduğu kaydedildi.

Kovid19 salgınına dair görünümün ise iyileşmesine karşın belirsizliğini koruduğu belirti edilen raporda, enflasyon görünümüne dair belirsizliğin de finansal koşullar ve ekonomik etkinlik amacıyla risk meydana getirdiği vurgulandı.

"Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanacak sürprizler finansal sistemi olumsuz etkileyebilir"
Fed'in raporunda, "Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanacak olumsuz sürprizler, bilhassa ekonomik etkinlikteki düşüşün eşlik etmesi halinde finansal sistemi olumsuz etkileyebilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, bu tarafta finansal pazarlarda yüksek oynaklık ve pazar likiditesi üstünde birtakım baskılar yaşandığı, işletme ve hanehalkı borcunun geride bıraktığımız sene arttığı, büyük ihtimalle bu sene de artmaya devam edeceği vurgulandı.

Bankaların iyi bir sermayeye sahip olmayı sürdürdüğüne işaret edilen raporda, fakat birtakım para pazarı ve tahvil fonlarının hala büyük likidite tehlikelerine maruz kaldığı ifade edildi.

Raporda, jeopolitik gerilimlerin yükselmesi ile beraber birkaç finansman baskısı belirtisinin meydana çıktığı fakat geniş fonlama pazarlarının dirençli bulunduğunun kanıtlandığı ve etkilerin bugüne kadar sınırlı kaldığı aktarıldı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İğrenç sözlere sert tepki Kadınların etek altı fotoğraflarını çeken bir sapık yakalandı... Sapık müezzin çıktı Sabiha Gökçen karıştı: Çok sayıda yaralı var Manisa'da 50 asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.