Siyaset
18 Mayıs 2022 ( 40 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan’dan ABD’ye Tepki

Erdoğan’dan ABD’ye Tepki

Savaş, katliam, terör bunlar insanlık dışı eylemler. Bütün toprak parçaları bu dünyaya ait ve hepimize yetecek kadar… daha fazla toprak, daha fazla güç sadece kelimelerden ibarettir. Daha fazla güç sizi insan yapmaz. Kendi dünyanızda huzurlu yapmaz. İsterseniz dünyanın sahibi olun. Akşam koltuğunuzda oturduğunuzda içiniz huzurlu ve vicdanız rahat değilse elde ettiğiniz güç sadece kelimden ibaret kalır. Bütün dünyanın sizden sadece korktuğu için sevdiği düşünün ve tek bir düştüğünüzde çevrenizde sizi gerçekten seven insan kalmadığını. Yalnızlığın dibi ve yardım edebilecek hiç kimse yok. Sizce aldığınız o kadar canın, elde ettiğiniz gücün bir anlamı kalıyor mu? Bunu hala anlamayan insanlar var ve güç için gözünü karartmışlar. Onları anlamamız mümkün değil çünkü bir sevginin ne anlama geldiğini biliyoruz. Sevginin neleri çözebileceğini de. Bu toprakların, dünyanın hepimize yetebileceğine de… Türkiye olarak bu konuda bütün terör örgütlerine karşı tavrımız sert.

Erdoğan’dan ABD’nin YPG'ye Yönelik Yaptırım Muafiyetine Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ABD yönetiminin Suriye’de YPG/PKK terör örgütünün işgali altındaki bölgelere yönelik tarım ve inşaat alanlarındaki yaptırım muafiyeti getirmesine sert bir tepki geldi. ABD hazine bakanlığı Yabancı Varlıklar Ofisinden (OFAC) gelen açıklama da Suriye’nin kuzeydoğu ve kuzeybatısında bölgelere yatırımlara takılmadan yatırım yapabileceklerinin açıkladı. Bu bölgelerde telekomünikasyon, ulaştırma, inşaat ve üretim alanlarda yaptırım yapabilecekler. Dikkat çeken ise petrol konusu oldu. Alınan muafiyetler petrol konusunu kapsamayacak.  Daha önce de Suriye YPG/PKK'nın işgal ettiği Deyrizor'daki petrol tesislerinde faaliyet gösteren bir Amerikan şirketinin yaptırım muafiyetini kaldırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişmeler ardından “YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak, Suriye'nin kuzeyinde de aynılarını yapmaya devam edeceğiz. Dost ülkelere söylüyoruz, adımlarınızı doğru atın. Dolayısıyla Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil." Açıklamalarında bulundu.  ediyoruz. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na Madem Faturalardan Dertlisiniz, İstanbul’da Suyu Kesik Aboneden Para Almayın Millet ve cumhur ittifakından sonra kurulan 3. ittifak da seçimlerde destekleyeceği tarafı belirledi. Yüksek fiyat ve volatilite uyarısı ABD ile Ermenistan arasında nükleer iş birliği çalışmaları