Dünya
23 Ağustos 2022 ( 29 izlenme )
Reklamlar

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'ye yönelik yeni operasyon resti geldi: Suriye'deki askeri gerilim asla kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'ye yönelik yeni operasyon resti geldi: Suriye'deki askeri gerilim asla kabul edilemez

Türkiye'nin olası operasyonu Suriye'deki askeri hareketliliği artırırken, Rusya'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Moskova'da yaptığı görüşmede, "Suriye'deki askeri gerginlik kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Türkiye, kuzey Suriye'de yeni bir operasyon için hazırlıklarını sürdürürken, Suriye hükümetinin kilit müttefiklerinden biri olan ve operasyona karşı çıkan Rusya'dan önemli bir açıklama geldi.


“RUSYA VE SURİYE OPERASYONU DURDURMAK İÇİN MÜZAKERELERE HAZIR”
Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türkiye'nin olası bir operasyonuna atıfta bulunarak, "Suriye'deki askeri gerginlik kesinlikle kabul edilemez" dedi. Suriye, olası bir operasyonu önlemek için Türkiye ile müzakere etmek istedi. Lavrov, "Rusya, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirmek için yıllardır çalışıyor" dedi.

İSRAİL'İN SALDIRILARINI KINADI
Rus bakan, İsrail'in Suriye'deki son zamanlarda yoğunlaşan saldırılarını kınayarak, "İsrail'i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına saygı duymaya çağırıyoruz" dedi.

ABD 'KAYGILIYIZ' DEDİ
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da dün Washington'un TürkiyeSuriye sınırındaki gerilimlerden çok endişeli olduğunu söyledi. Price, "ABD, Suriye'nin kuzeyindeki son saldırılardan derin endişe duyuyor ve tüm tarafları ateşkes çizgilerine uymaya çağırıyor" dedi.

Omurgasını PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni Rusya ile destekleyen ABD, daha önce de Türkiye'nin Suriye'deki yeni harekat planına karşı çıkmıştı.

ERDOĞAN: "ESAD'I YENMEK YADA YENMEMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"
Öte yandan Ukrayna ziyaretinden döndükten sonra uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftanın gündeminde Suriye'de olası bir Türkiye operasyonuna değinerek, "Esed'i yenmek yada yenmemek gibi bir derdimiz yok" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip "Kudüs müslümanların kırmızı çizgisidir " demişti . Gerçekleri izleyin görün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'ye yönelik yeni operasyon resti geldi: Suriye'deki askeri gerilim asla kabul edilemez