All News
06 Mayıs 2022 ( 44 izlenme )
Reklamlar

Enflasyon Rakamlarına İlk Yorum Babacan’dan Geldi

Enflasyon Rakamlarına İlk Yorum Babacan’dan Geldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu verilerine bakılacak olursa nisan ayında enflasyon yüzde 7.25 artıyorken, yıllık olarak ise yüzde 69.97 oranında olduğu görüldü. Açıklanan bu verilere göre yorum yapan Enflasyon Araştırma Grubu’nun kendi verileri üzerinden yapan DEVA Partisi’nin Genel Başkanı olan Ali Babacan’dan açıklama geldi. Babacan , ‘’ Çalışarak para kazanan insanların alım gücünün yok olduğu bir yıkım yaşıyoruz. Bağımsız araştırmacılara göre yüzde 156’ya, Türkiye İstatistik Kurumuna göre yüzde 70’e yükselen enflasyon oranları da bunun ispatı’’ ifadelerini kullandı.

Nisan ayına bağlı olarak enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Geçtiğimiz ay enflasyon yüzde 7.25 artış gösterirken yıllık olarak 69,97’ye çıktığı görülmektedir. Bu rakamların açıklanmasını ardından yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıkmış oldu. TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına ilk yorum da Ali Babacan’dan geldi. Ali Babacan Twitter hesabı üzerinden enflasyon rakamları hakkında yaptığı yorumu ile binlerce kullanıcıdan beğeni aldı.

Orta Direk Güçlenecek

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAG) ait paylaşımı retweetleyerek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘’ Çalışarak para kazanan insanların alım gücünün yok olduğu bir yıkım yaşıyoruz. Bağımsız araştırmacılara göre yüzde 156’ya, Türkiye İstatistik Kurumuna göre yüzde 70’e yükselen enflasyon oranları da bunun ispatı. DEVA Partisi iktidarında ücretler enflasyona ezdirilmeyecek. Orta direk güçlenecek.’’ dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yapmış olduğu enflasyon açıklamasından sonra kendisi de Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ali Babacanın kullanmış olduğu ifadeleri herkes tarafından oldukça dikkat çekti. DEVA Partisinin iktidara gelmesiyle ücretlerin enflasyon karşısında ezilmeyeceğini söyleyen Ali Babacanın paylaştığı yorumu binlerce beğeni aldı. 

Çalışanların ezildiğini, alım gücünün düşük olduğunu açıklamasında dile getiren ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi iktidarında bu sorunların çözüleceğinin vaadini de verdi. Enflasyonu yeneceğinin sinyallerini vermek için açıklamada bulunan Ali Babacanın yapmış olduğu açıklamada ENAG’ın Twitter üzerinden yayınlamış olduğu tweeti retweetleyerek kendi açıklamasını yaptığı da görülmektedir.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TRT'den 'Kudüs' açıklaması: Erdoğan'ın görüşleri doğrultusunda yayın yapıyoruz Valilikten itiraf: 15 Temmuz’da zimmet kaydı tutmadan silah dağıttık! ALTAY TANKI GERÇEKLERİ Koç Holding net kârını %218 artırdı