All News
11 Ocak 2022 ( 2326 izlenme )
Reklamlar

Yaz saatinin gerekçesi göz yaşarttı

Milyonlarca insan sabah hava aydınlanmadan yollara düşerken, akepe'nin tasarruf projesi adı altında sunduğu yaz saati projesinin elektrik şirketlerine trilyonlarca  kâr sağladığı ortaya çıkmıştı. 

Tayyip erdoğan'ın damadı enerji şirketi sahibi ve bakanı Albayrak, işin asıl nedeninin üstünü örtmeye çalışırken, yine bilimsel bir kılıf icat ederek, yaz saatinde kalmanın psikolojik olumsuzlukları azalttığını ileri sürdü. 
Milyonlarca emekçi, öğrenci hava aydınlanmadan yola çıkıyor ve elektrik şirketlerinin psikolojisi(!) düzeliyor.

Geçtiğimiz yıl yaz saati uygulamasına geçişte olduğu gibi yine bir İTÜ raporunu gerekçe gösteren Albayrak, Bakanlığımız koordinatörlüğünde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bilimsel bir çalışma yaptı. Bilimsel araştırma sonuçları, uygulanmakta olan saat diliminin sürekli GMT+3’te kalması saat dilimi değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi psikolojik/sosyolojik etkilerin yaratacağı olumsuzlukların da azaltılmasına katkı sağlayacağını göstermektedir” dedi. 

Yani milyonlarca emekçi ve öğrenci daha hava aydınlanmadan yollara dökülüyor ve Berat Albayrak'a göre psikolojileri olumsuz etkilenmiyor...

Oysa işin gerçeğini Elektrik Mühendisleri Odası açıklamıştı: 

Toplamda yaz saati uygulamasının kalıcılaştırıldığı kış aylarında (KasımAralık 2016, OcakŞubatMart 2017) yaklaşık 7 milyar kilovat saatlik fazladan tüketim ortaya çıkmıştır. Mesken kullanıcılarına uygulanan bir kilovat saatlik elektrik bedeli olan 41 kuruş üzerinden hesaplandığında 2.8 milyar liralık bir ekonomik maliyet ortaya çıkmaktadır.

Yani elektrik şirketlerinin cepleri daha fazla dolsun diye milyonlarca kişi hava aydınlanmadan yola düşerken, tayyip erdoğan'ın damadı Albayrak gerçek dışı raporlar sunmaya devam ediyor...

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Uğur Dündar'ı Suç ve Suçluyu Övmekten İhbar Edenin Peker'e koruma veren akp'li olduğu ortaya çıktı Suudi Arabistan'da kabine değişti, 10 prens ve bakan yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi gece yarısı kabul edildi.