All News
07 Mayıs 2022 ( 28 izlenme )
Reklamlar

Çiğ Süte Yine Zam Geldi

Çiğ Süte Yine Zam Geldi

Süt ve süt ürünlerinde zam ile birlikte fiyat artışları önümüzde ki günlerde yine cep yakmaya devam edecek. Ulusal süt konseyinden gelen söyleşiye göre soğutulmuş çiğ süt satış fiyatı yüzde 33 gibi bir zamla sütün litre başına 7,50 lira olarak belirlenmiştir. Bu duruma bağlı olarak süt ve süt ürünlerin fiyatları da artmaya başlayacaktır.

Ulusal süt konseyi önümüzde ki hafta yani 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren devreye girecek soğutulmuş süt satış fiyatında ki zamana bağlı olarak tüm süt ve süt ürünlerinde fiyat artışı yaşanacak. Süt ve süt ürünleri fiyatlarına geçtiğimiz nisan ayının sonu ve aynı zamanda mayıs ayının ilk haftasında da zam gelmişti buna bağlı olarak tüm marketlerde 1 litre tam yağlı sütün fiyatı 16,00 liraya varan fiyatlara kadar ulamıştı. Yılın başından itibaren süt fiyatları neredeyse yüzde 40lara varan zam ile beraber yinelenen zamlarla yükselmeye devam etmektedir.

Önümüzdeki Günlerde Fiyatlar Tekrar Değerlendirmeye Alınacak

Ulusal süt konseyinin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 1 Nisan 2022 tarihi itibari ile geçerli olan kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatının litre fiyatının 5,70 lira olarak uygulandığını tekrar hatırlattı. Piyasa koşullarına göre önümüzde ki günlerde çiğ süt üretim maliyetlerinde çok önemli bir değişiklik olursa tekrar değerlendirmeye alınacağını vurgulayarak açıklamalarına şu şekilde devam etti ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022 yılı itibari ile geçerli olacak çiğ süt priminin litre başına 0.20 TL olacağı bilgisi de verilmiştir.

Üretici Açısından Süte Gelen Zam Yorumu

Çiğ süte gelen zamlar sonrası marketlere de bu fiyatlar raflarında yansıyor fakat bu durum üreticilerin sevinmesine yine yetmiyor. Çünkü çiğ süte gelen zam daha yürürlüğe girmeden hayvan yemlerine de zam gelmesi üreticileri tekrar zora sokmaya başlıyor. Bir üreticinin yorumuna göre, süte gelen zam sevindirmek yerine yine bizi zora sokmaya devam ediyor çünkü zamın getirisini yaşamadan yeme gelen zamlardan dolayı zamlı yem alarak cebe giren kar olmadan zarara giriyoruz.  1 kilo süt 1 kilo yem fiyatını karşılayamaz hale geldi diyerek yaşadığı zorluğu dile getirdi. Süte gelen zam hem üretici hem de tüketici açısından pek de iyi karşılanmadı.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rus petrolünü taşıyan gemilere sigorta yasağı Man Adası belgelerini paylaşırken o kanallar yayını kesti! Ünlü İngiliz futbolcu Jack Grealish, Türk modele kancayı taktı 'Adalet Yürüyüşü'nü ölümle tehdit ederken şortu düştü