Tayyip: 1 Mayıs'ı biz İlan ettik, İşçinin alın terini sömürmek isteyenlere ülkemizde fırsat vermeyeceğiz.

4421 izlenme 02 Mayıs 2021
Reklamlar
Tayyip: 1 Mayıs'ı biz İlan ettik, İşçinin alın terini sömürmek isteyenlere ülkemizde fırsat vermeyeceğiz.


Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Emek ve Dayanışma günü olarak 1 Mayıs'ı biz ilan ettik. Bu bizim işçi kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır" dedi.  

1 Mayısın tarihçesi: 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" ilan edilmişti. Burada işçi sınıfının sekiz saatlik işgünü taleplerini destekleyen "büyük bir uluslararası gösteri" için karar verilmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ümit Özdağ, Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısını ve gerçek harcanan rakamı açıkladı. Meral Akşener'den Güne Damga Vuran Sözler TAYYİP'İN BİR ANDA ORTAYA ÇIKAN ATATÜRK SEVGİSİNE BAKIN VATANDAŞ NASIL CEVAP VERDİ Cübbeli Ahmet Virüsü Türkiye'de Yayan Kesimi Açıkladı