Kılıçdaroğlu'ndan Adrese teslim olay sözler. 'Ben Adalet diyorum o atlet'

388 izlenme 11 Ocak 2022
Reklamlar

Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, parti olarak aday çıkaracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP olarak aday çıkartacağız.Kimse meraklanmasın tanınmış biri olacak. Adayımızı ne zaman açıklayacağımız belli değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nde çekilen atletli fotoğrafını eleştiren  Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ben adalet diyorum o atlet diyor” diye konuştu.


MİT TIR’ları davasında tutuklanabileceği iddiası ve Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları sorulan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Enis Berberoğlu bizi radyodan dinliyor. Ne yapmış suç mu işlemiş? Rehin alınan bir kişi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne operasyonun ilk ayağı. MİT TIR’ları Cumhuriyet’in yazmasından çok ama çok önce gazetelerde yer aldı. Herkesin bildiği bir olay devlet sırrı olur mu? Ben daha önce açıkladım. Suriye’ye silah götüren bir şoförün mahkeme ifadesini okudum ve açıkladım. Bu bir devlet sırrı değildir. Devlet sırrı olabilmesi için MİT TIR’larının geçtiği yerdeki valilerinde haberinin olması lazım. Şu plakalı TIR’lar geçecek denir. Nöbetçi savcısınız ve size ihbar geldi silah taşınıyor diye. Müdahele etmezseniz başınız belaya girer. Emniyete, jandarmaya plakalar verilmemiş. Bu birilerinin sırrıdır devletin değil. Komşunuzda yangın çıksa ilk yapacağımız bir kova su alıp yangını söndürmeye gidersiniz. Bunlar bir kova benzinle gittiler. Türkiye Cumhuriyeti’ni hiç kimse gayrimeşru bir durumun içine sokamaz. Burası eşkıya değil hukuk devletidir. Enis Bey’in hiçbir ilgisi yok bununla. Can Dündar’ın kitabını örnek gösteriyorlar. Can Dündar diyor ki kitabında, ‘Flashdisk’i solcu bir milletvekilinden aldım’ ama Enis bey o tarihte milletvekili değil.” şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

İ. Melih Gökçek, Kolonya İçin Tayyip'i nasıl öveceğini Şaşırdı Dr. Serdar Savaş: “Aşıda temiz firmalar varken, en sahtekarını nereden bulduk merak ediyorum." TEPKİ ÇEKEN SÖZLER: Şehit anasını arayarak 'Şehitlik her anaya nasip olmaz' dedi 10 Kasım İçin Çekilmiş En Güzel Yapımlardan biri