All News
09 Mayıs 2022 ( 22 izlenme )
Reklamlar

Deutsche Bank'tan analiz

Deutsche Bank, Türk tahvillerine dair analizinde pozitif ayrışmaya ilgi çekerken, tavsiyesinde farklılığa gitmedi.

Deutsche Bank Stratejisti Christian Wietoska ile iki analistin hazırladığı raporda bütün pazar beklentilerine karşı sabit getirili Türk varlıklarının sene başından bu yana ilerleyen ülke mahalli pazarlarında en iyi performansa imza attığı belirtildi.

Raporda süratle artan enflasyon, rekor düşüklükteki reel faiz, artan kredi riski, yüksek finansal yükümlülükler ve zayıf turist talebine karşı mahalli tahvillerin Döviz korumalı olarak sene  başından bu yana yüzde 2 prim yaptığı ifade edildi.

Türk tahvillerinin pozitif ayrışmasının mühim kısmının son haftalarda çekirdek oranlarla düşük korelasyon ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası doğrultusunda oluşturulan tahvil alımlarının etkisiyle gerçekleştiği ifade edildi. Raporda mahalli tahvil getirilerinin suni olarak düşük tutulduğu da vurgulandı.

Değer görmüyor

Deutsche Bank sene başından bu yana Türk varlıklarında ilerleyen pazar varlıklarına kıyasla görülen ilgi çekici pozitf ayrışma, rekor düzeydeki sığ pozisyonlanma ve çekirdek oranlara karşı düşük hassasiyete karşın, sahip olunan değerlemede nominal mahalli bonolarda değer görmediğini belirtti.

Nominal bonoların aşırı derecede pahalı oluşu, düşük reel faizler ve başka altta yatan unsurların şu aşamada daha yapıcı bir fikiri desteklemediğini bildiren Deutsche Bank, tavsiyesini ağırlık altı olarak korudu.

Yerel pazarlarla alakalı daha iyimser bir pozisyon isteyenler amacıyla banka analistleri Dolar/TL 'de kısa pozisyon ya da TÜFE'ye endeksli kağıtları önerdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Boğazını sıkan kocasını bıçakla öldürdü ERKEN DOĞUMA ZORLANMIŞ KONTROLLÜ DARBE Deutsche Bank'tan analiz Ziraat Bankasından Kobi'lere kredi verme şartı: En az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırmak