All News
11 Ocak 2022 ( 358 izlenme )
Reklamlar

Cumhuriyet Gazetesi davasında Büyük skandal. İktidar gazeteleri mahkeme kararını dava bitmeden açıkladı

Cumhuriyet davasının 3. duruşması, İstanbul Çağlayan’daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Savcı mütaalasında Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay ve Emre İper'in tutukluluk halinin devamını istedi.

MAHKEME BAŞKANI: İDDİANAMEDE SORUNLAR VAR, KABUL EDİYORUM

Cumhuriyet'in avukatlarından Köksal Bayraktar ile tartışan Mahkeme Başkanı Faruk Eren, iddianamede sorunlar olduğunu kabul etti. Eren,  "İddianamede problemler var, kabul ediyorum. Sizin dinlemekten bir hukukçu olarak keyif alıyorum. Ama başka bir arkadaşımızın topa girip de 'Bunu böyle söyleyemezsiniz' demesi mahkememizin tarzı değildir" ifadelerini kullandı.


Star ve Akşam gazetelerinin duruşma devam ederken 'Cumhuriyet davasında sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildiğini' öne sürmesi duruşma salonunda tartışma yarattı. Eren, "Biz karar almadan almış gibi yazan Star gazetesi ve Akşam gazetesinin sorumluları hakkında suç duyurusu yapılacak. Buradan belge bilgi sızdırıp da söylemiyorsa adam değildir" dedi.



Duruşmada bugüne dek Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku, Önder Çelik, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Avukat M. Kemal Güngör, Okur Temsilcisi Güray Öz, köşe yazarları Kadri Gürsel, Hakan Kara, Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, muhabir Ahmet Şık, çizer Musa Kart, gazetenin eski muhasebe müdürü Bülent Yener ve halefi Günseli Özatalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç ve Twitter'da Jeansbiri adlı hesabı kullanmakla suçlanan Ahmet Kemal Aydoğdu iddianamede yer alan suçlamalara yanıt verdi. Almanya'da bulunan eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gazete çalışanlarına yönelik iddianame, tutuklamalardan 156 gün sonra hazırlandı. Gazeteye yönelik soruşturmayı başlatan, ancak daha sonra hakkında ‘FETÖ' davası açılan Murat İnam'ın imzasının yer almadığı iddianameyi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba imzaladı.

İddianamede, Can Dündar, Mehmet Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'ın, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme' suçundan ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'Lİ ESKİ VEKİL DEPREMLE İLGİLİ 2 SAAT ÖNCE TWİT ATMIŞ Arkeologlar Buldukları Eşyalarla Bizi Mest Etmeye Devam Ediyor ! Hakkında çıkan kaset iddialarına ateş püsküren Özdağ, "Ben bekarım" deyip Akşener'e seslendi Fatih Sultan Mehmet'in çok bilinmeyen özellikleri