ÇOK BİLİNEN BİR DİYALOĞU ATATÜRK'ÜN ŞOFÖRÜNDEN DİNLEMEK İSTER MİSİNİZ ?

769 izlenme 02 Haziran 2017
Reklamlar
 Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 yıl şoförlüğünü yapan Seyfettin Yağız, yaşadıklarını, gördüklerini anlattı! 

 UŞAKLIĞI ÖĞRETEMEDİM : 

Savarona yatında Ürdün Kralı Abdullah'ın üstüne kahve döken benim. Kral, "Yazık, etrafınızda terbiyeli kimse kalmamış" deyince, Ata'nın cevabı şu oldu: Ben bu milleti her şeye alıştırdım ama uşaklığa alıştıramadım. 

KADININ ÜSTÜ ARANMAZ: 

35 yaşlarında bir kadın geldi. Ben üstünü aramaya kalkınca Atatürk kızdı. "Kadın aranmaz" dedi. 

 Seyfettin Yağız 'ın en ilginç anektodu ise "Ben bu millete uşaklık yapmayı öğretemedim" sözüyle ilgili. İşte Seyfettin beyin anlatımıyla o meşhur olay. "Ürdün Kralı Abdullah ile Sayonora yatındayız. Kahveyi götürmesi için garson aradık bulamadık. 

Ben Kahveyi götürmek için Atatürk'ten izin aldım. Kahveyi götürürken ayağım takıldı. Kahveyle beraber kralın üstün düştüm. Bana tek kelime birşey demedi. Sonra Arapça, 'Yazık! Atatürk'ün etrafında terbiyeli kimse kalmadı' demiş. Bunun üzerine Atatürk, 'Ben Türk milletine her şeyi alıştırdım ama uşaklığa alıştıramadım' dedi."


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Elazığ'da yaşanan depremde ağır hasar alan bina bugün yaşanan 4.2 şiddetli depremle yıkıldı. Ters yönde ilerleyen araçtan inen 5 Suriyeli kendilerini uyaran kuryeyi ve yardıma koşan bir vatandaşı ağır yaraladı Hukukçu Ersan Şen'den vatandaşlara tepki: 'Niye Seyrediyorsun Kardeşim?' Tayyip: ''Erdoğan'dan kurtulmalıyız diyenlerin derdi milletimizin huzuru ve refahı''