All News
02 Mayıs 2022 ( 13 izlenme )
Reklamlar

Altında Fed ve pandemi baskısı

Dünya Altın Konseyi’ne (WGC) göre Çin’in Kovid19 ile mücadele kapsamında aldığı katı önlemler küresel altın mücevherine olan isteği zayıflatacak.

WGC’nin Perşembe günü duyurduğu çeyrek raporuna göre dünyanın en büyük tüketicisi olan Çin’de alınan Kovid19 önlemlerinin, alıcıların cesaretini kırmasıyla genellikle ikinci çeyrekte görülen sezonluk talepteki zayıflama ağırlaşabilir.

Rapora göre altının sene başında yaptığı ralli, ülkedeki talebe ve satışlara zarar verirken Shangai ve Shenzhen’de yapılan kapanmalarla durdurulmuş durumda.

“İleriye baktığımızda işaretler endişe verici” diyen WGC Kıdemli Analisti Krishan Gopaul, “İkinci çeyrek genellikle senenin daha sessiz geride bıraktığımız devresi olur. Eğer kapanmaların devam ettiğini görürsek bu büyük olasılıkla mücevher isteğinde düşüş göreceğimiz manasına gelir” değerlendirmesinde bulundu.

Çin’de yavaşlayan büyüme enflasyonun yükselmesine katkıda bulunan emtia fiyatlarındaki artış soğumasına neden olurken ülkede ağırlaşan salgın, altının görünümünü karmaşıklaştırıyor.

Çoğunlukla enflasyona karşı hedge aracı olarak sarfedilen kıymetli metal Ukrayna’da yaşanan savaşın etkisiyle sene için elde ettiği kazancın bir bölümünü geri verdi.

Fed yönünde ise yetkililerden gelen yeni şahin açıklamalar altın üzerindeki baskıyı sürdürürken yüzde 0,2 düşüşle son iki ayın en düşük oranına yakın 1882,97 dolardan prosedür görmesine sebep oldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yazarı Kadri Gürsel’in eşinden ‘yeni bakanın’ tweetlerine çok konuşulacak tepki ! Belediye akepe'ye geçti, yapılan ilk icraat halk plajını paralı yapmak oldu Yarbay Mehmet Alkan'dan Bahçeli'ye: Saray çalışanı