Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'da yaşayan Türklere açık mektup yazdı.
Sigma Gabriel imzalı Açık Mektup Bild gazetesinin manşetinden Türkçe ve Almanca olarak yayımlandı.
Mektubun tam metni şöyle:
"Sevgili Türk hemşerilerim,
Federal Hükümetin tümü adına da size bu şekilde hitap etmek istiyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimizde şu anda yaşanan büyük zorlukları özellikle siz de hissetmektesiniz. Sizin vatanınız Almanya’dır, fakat birçoğunuz için aynı zamanda da Türkiye’dir.
Bu nedenle size şunu söylemek istiyorum: Almanlarla Türkler arasındaki dostluk büyük bir hazinedir. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması için her zaman çaba sarf ettik, çünkü Almanya ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin sizin açınızdan da önemli olduğunu biliyoruz.
Fakat şu anda Türkiye’de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız.
Bu nedenle Alman Hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız.
Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bunların hiç biri Türkiye’deki insanlara ve Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanlara karşı alınan önlemler değildir.
Zira Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi ilişkiler ne kadar zor olursa olsun, bizim için şu çok açıktır: Sizler, Almanya’daki Türkiye kökenli insanlar, Alman pasaportuna sahip olsanız da, olmasanız da, bizim bir parçamızsınız.
En içten selamlarımla''
Finlandiya ve İsveç’in NATO Başvurusundaki Detay Gözlerden Kaçmadı73 izlenme
Son zamanların en hararetli yayını! Cem Küçük ve Ersan Şen birbirine girdi.62 izlenme
Rusya’dan Japonya’ya yaptırım kararı63 izlenme
İkinci dil Arapça oldu...662 izlenme
ÜMMETİN EN BÜYÜK SORUNU KADINLAR !!700 izlenme
Kaz Dağını yaktılar: 4 noktada birden!1130 izlenme
Kayseri'nin ardından Gaziantep'ten de benzer görüntüler geldi! AK Parti İl başkanlarından biri daha polise saldırdı50 izlenme
Kadına Şiddetin Böylesi! Dayak atan Sevgili Hakkında 16 Yıl Hapis Kararı50 izlenme