Siyaset
12 Mayıs 2022 ( 38 izlenme )
Reklamlar

Afyonkarahisar Valiliğine atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu

Afyonkarahisar Valiliğine atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile 10 şehrin valisinin yerleri değişti, 9 ilin valisi konumunda bulunan Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Afyonkarahisar valiliği için atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı ise Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe adını yazdırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası sonrasında Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete'de bulunan  kararname ile 10 ilin valisi görevden alınırken 20 ilin valisi yer değiştirdi. Kararname ile görevden alınan 9 vali, Vali Mülkiye Başmüfettişliği'ne, 1 vali ise Teftiş Kurulu Başkanı görevine getirildi. Boş alan görevlerin yerlerine yeni vali atandı.

 

 

TARİHE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı makamında bulunan Kübra Güran Yiğitbaşı ise Afyonkarahisar Valiliği'ne hizmet vermek için atandı. Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçti.

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumlu olan Kübra Güran Yiğitbaşı, lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamladıktan hemen sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine çalışmalar düzenledi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" isimli teziyle doktorasını tamamlamış oldu.

 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Kübra Güran Yiğitbaşı aynı zamanda da Dr. öğretim üyesi olarak hizmet verdi. Lisans ve yüksek lisans seviyesinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi önemli dersler verdi. Üniversite himayesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevler için hizmet veren Yiğitbaşı; 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelede kadınların rolünü kapsayan "Kalplerin Direnişi" isimli belgeseli Boğaziçi Film Festivali'nde yayınladı aynı zamanda TRT belgeselde de gösterildi.

 

Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı eserin sahibi olan  Yiğitbaşı, 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak hizmet vermek için atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevine devam eden evli ve 3 çocuk annesi Kübra Güran Yiğitbaşı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Afyon Karahisar Valisi olarak atandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Babacan'dan enflasyon sayılarına karşı düşüncesi: Çalışarak para kazananların alım gücünün yok olduğu bir tahrip yaşıyoruz Hakkında çıkan kaset iddialarına ateş püsküren Özdağ, "Ben bekarım" deyip Akşener'e seslendi Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adaylığı ve diğer birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğandan Açıklama Geldi! Suriye’ye Operasyon Yapılacak mı?