All News
06 Mayıs 2022 ( 15 izlenme )
Reklamlar

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan'da beklentiyi aştı

Bloomberg anketine katılan ekoomistlerin beklentisi Nisan'da tarım dışı istihdam artışının 380 bin bulunduğu yönündeydi.

Ülkede işsizlik seviyesi Nisan'da yüzde 3,6 olarak kaydedildi. Ortalama saatlik ücretler bir önceki aya göre yüzde 0,3; bir önceki senenin aynı devresine göre ise yüzde 5,5 arttı.

Bloomberg anketine göre ortalama saatlik ücretlerde aylık yüzde 0,4, senelik yüzde 5,5 artış açıklanması bekleniyordu. İşsizlik seviyesinin da yüzde 3,6’dan yüzde 3,5’e gerilediği ön görü ediliyordu.

Verilere göre özel sektörde istihdam yükseliş 406 bin oldu. İmalatta istihdam yükselişi de 55 bin olarak kaydedildi.

Bloomberg Economics’in hesaplamalarına göre de ABD işsizlik seviyesinin Aralık ayına kadar yüzde 3’e ve hem de bu düzeyinin altına gerilemesi mümkün.

Powell, iş kuvveti piyasasının güçlendiğini belirtmişti
Fed Başkanı Jerome Powell, Mayıs ayı faiz kararının sonrasında yaptığı basın toplantısında ülkedeki istihdam piyasasına dair değerlendirmelerde de bulunmuştu.

Ekonomik faaliyetin ilk çeyrekte gerilemesine karşın hane halkı harcamaları ve işletme sabit yatırımlarının süratli şekilde artmaya devam ettiğini bildiren Powell, iş kuvveti piyasasının ise güçlenmeye devam ettiğini ve son derece sıkı bulunduğunu kaydetti.

Powell, iş kuvveti arzının sınırlı kaldığına ilgi çekerek, işverenlerin açık iş pozisyonları doldurmakta zorlandığını ve ücretlerin uzun yıllardan bu yana en süratli şekilde arttığını anlattı.

Enflasyonun uzun vadeli yüzde 2 hedefinin son derece üstünde kalmaya devam ettiğine işaret eden Powell, tedarik sıkıntılarının beklenenden daha uzun sürdüğünü, fiyat baskılarının daha geniş bir mal ve hizmet yelpazesine yayıldığını aktardı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Sultan Mehmet'in çok bilinmeyen özellikleri Diyanet-Sen'in eski şube başkanı 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı Yüksek fiyat ve volatilite uyarısı Gökçek, Eski Beşiktaş Futbolcusu Aboubakar'ın photoshoplu fotoğrafını hem Müslüman hem de şehit olarak paylaştı!