Yaşar Nuri Öztürk'ün Çok Çarpıcı Bir Konuşması Yeniden Gündemde.

7243 izlenme 07 Ekim 2023
Reklamlar
Yaşar Nuri Öztürk'ün Çok Çarpıcı Bir Konuşması Yeniden Gündemde.


BİLMEYENLER İÇİN: YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'ÜN KONUŞMASINDA DA BELİRTTİĞİ MERCÜMEK DAVASI NEDİR?

Kamuoyunda ‘Mercümek skandalı' olarak da bilinen ‘‘Bosna-Hersek yardım parası skandalı'' da, hafızalardan silinmedi.  

Türkiye'yi sarsan bu skandal, Sırplar'a karşı varlık mücadelesi veren Bosna için, RP'liler tarafından Türkiye ve Avrupa'da toplanan milyonlarca markın yerine ulaştırılmadığının anlaşılması üzerine patlak verdi.  

RP'lilerin, Bosna için toplanan bu paraları yerine ulaştırmayıp, başka amaçlarla kullandıkları iddiasını ilk ortaya atan ise dönemin Başbakanı Tansu Çiller olmuştu.  Skandalda en büyük yankıyı uyandıran gelişme ise bu yardım paralarının toplandığı banka hesaplarının sahibi Süleyman Mercümek'in, o tarihte batan üç bankada milyonlarca mark tutan parasının bulunduğunun ortaya çıkmasıyla yaşandı. Bu gelişmeler üzerine hakkında dava açılan Mercümek, cumhuriyet tarihinin rekor para ve hapis cezalarından birine çarptırıldı. Ancak Yargıtay'ın, işlenen suçun ‘ağır cezalık' olduğuna karar vermesi üzerine, Mercümek, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlamıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Suriyeliler Türkiye çapında Gösteriler Yaptı Kızılay Başkanının kimi örnek aldığı ortaya çıktı. Akepe'li meclis üyesinden yüz kızartıcı inkar 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİNDE SKANDAL SÖZLER, TAYYİP, ATATÜRK'TEN ÇOK SEVİLİYORMUŞ