All News
13 Mayıs 2022 ( 38 izlenme )
Reklamlar

Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de

Tüik Araştırma Sonuçlarını Paylaştı En Yüksek Yoksulluk Oranı Adana ve Mersin’de

2021 yılının Gelir ve Yaşam koşulları Araştırmasına göre bölgesel sonuçlar açıklandı. TÜİK araştırma sonuçlarına göre yoksulluk oranının en yüksek olduğu iller Mersin ve Adana olur iken, hane halkı en düşük gelire sahip olan iller de; Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri olduğu belirlendi. Ayrıca gelir eşitsizlik dağılımının en yüksek olduğu bölgede de İstanbul olarak sonuçlandı. Ülkemizde yıllık ortalama hane halkı kullanılabilir kişi geliri; 2021 senesinde 37 bin 400 TL iken, en yüksek olduğu bölge ise 51 bin 765 TL ile İstanbul şehri olmuştur. sırası ile bu illeri izleyenler; 47 bin 595 TL ile İzmir ili, 46 bin 516 TL ile Ankara ili izledi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri En Düşük Gelire Sahip İller Oldu

Yıllık ortalama olarak en düşük eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri; 18 bin 278 TL ile Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri bölgesinde belirlendi.

İstanbul En Yüksek Gelir Eşitsizliğine Sahip Oldu

Kendine ait bir hesaplaması olan gelir eşitsizliği araştırma sonucunda en yüksek gelir eşitsizliğe sahip olan il İstanbul oldu. Oranın en az olduğu il ise Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl bölgesinde oldu. Türkiye’de bu oran 7.6 iken, en düşük olan ( Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli ) bölgelerde 4,1 oldu. Gelir eşitsizlik oranının en yüksek olan bölgesi ise; 8,2 İstanbul bunun takip eden iller ise; Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Adana ve Mersin oldu.

Adana ve Mersin’de En Yüksek Yoksulluk Oranı Belirlendi

Yoksulluk sınırı; eş değer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50 kısmına göre hesaplanmaktadır. Bu hesaplanma sonucunda gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler sırası ile; yüzde 14,4 ile Adana, Mersin yüzde 13,7 oranı ile de Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgeleri oldu. Yoksulluk oranının en düşük olan bölgeler ise sırası ile; yüzde 2,2 oranı ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli yüzde 6,5 ile Bursa, Eskişehir, Bilecik yine yüzde 7,7 oranı ile Gaziantep, Adıyaman, ve Kilis illeri oldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İğrenç sözlere sert tepki Ali tezel; 'Devlet emekli maaşlarını ödeyemez duruma gelecek' Sabiha Gökçen karıştı: Çok sayıda yaralı var Halkın cebini daha fazla hortumlamak için özel yasa çıkardılar