All News
11 Ocak 2022 ( 566 izlenme )
Reklamlar

Suriyelilerin bayram dönüşü başladı: "Ortam sakindi, güzel bir bayram geçirdim"

Suriyelilerin bayram dönüşü başladı: "Ortam sakindi, güzel bir bayram geçirdim"

Kurban Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeliler, Türkiye'ye dönüş yapmaya başladı.


Gümrükteki işlemlerin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca tampon bölgeye kurulan çadırlara alınan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve polis ekiplerinin nezaretinde Suriye plakalı minibüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getiriliyor. Suriyeli sığınmacılar, burada gümrük muhafaza ekiplerince yapılan kimlik kontrolünün ardından Türkiye'ye giriş yapıyor.

"ORTAM SAKİNLEŞMİŞ DURUMDA"

Tatil için gittiği ülkesinden dönenlerden biri olan Suriyeli Reşit elYusuf, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde 1 yıl sonra Azez'de yaşayan ailemi ziyaret ettim. Oradaki ortam eskiye göre sakinleşmiş durumda. Ailemle mutlu bir bayram geçirdim çok şükür" diye konuştu. Ramazan Şeyh Dede ise 2 yıl sonra Azez'de yaşayan ailesini ziyaret edebildiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 15 Ekim Pazar günü saat 17.00'de tamamlanacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip'in meşrubat tesisi açmasını savunmak için şekilden şekile giren ak trollerle alay edildi Adile Naşit'in anlatımıyla tüyler ürperten olay İnsanların Açlık Sınırının Altında yaşadığı Ülkede, Fatih Terim'e işsizlik maaşı: Aylık 1 milyon 193 bin lira! Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan askerlerin kimlikleri ve hikayeleri