All News
11 Ocak 2022 ( 2308 izlenme )
Reklamlar

Feyzioğlu: 'Nuriye ile Semih'i evlat edinecek sempati içinde olmamı kimse beklemesin'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu oldu. Birçok avukatın tutuklandığı gündemde, duruma tepki göstermemesi sebebiyle eleştiri oklarının hedefinde olan Feyzioğlu, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" yorumu yaptı.

 Bir radyo kanalına konuşan Feyzioğlu'nun açıklamaları şöyle:

'SİLAHA SİLAH…'

Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, "Teröriste karşı silahla mücadele edersiniz, silaha silah!" derken, terörle mücadelenin akıl ve mantık çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

'TURGUT KAZAN'I İYİ TANIRIM, BARO SEÇİMLERİ İÇİN POZİSYON ALIYOR'

Feyzioğlu, son dönemde çok sayıda avukatın tutuklanmasına tepki göstermediği yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan'ın "Her gün atılan tweetleri okuduğumuz zaman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın başka alemlerde yaşadığını görüyoruz. O başka âlemlerde yaşarken, avukatların özgürlüğü kalmıyor." sözlerine değinen Feyzioğlu, "Turgut beyi, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım" dedi ve ekledi: "Bizi 'avukatları savunmuyor' diye eleştiren kişiler, gayrıciddi kişiler, baro seçimleri geldiği için pozisyon alıyorlar."

'ALTANLARIN DURUŞMASINDA HÂKİMİN TAVRI YANLIŞTI'

AhmetMehmet Altan'ın yargılandıkları davada avukatların duruşmadan atılmasına da değinen Feyzioğlu, "Altanlara, 'Bir gün sizi de savunmak zorunda kalırız' demiştik. Duruşmada yapılan yanlıştı. Duruşmada savcı mütalaasından önce, hâkim avukatların savunmasını dinlemeliydi" dedi.

'KİMSE BENDEN NURİYE VE SEMİH'İ EVLAT EDİNECEK BİR SEMPATİ İÇİNDE OLMAMI BEKLEMESİN'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi yapmasına da değinen Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var."

Feyzioğlu, sözlerini "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" diyerek tamamladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bozdağ'dan komik iddia: Hakim ve savcılarımız bağımsız ve tarafsız KAMPA TEZEK DÖKEN KİŞİNİN CEZASI BELLİ OLDU İsmail Küçükkaya’ya istenen hapis cezası belli oldu… BARDAKOĞLU: DİNİMİZİ SİYASETTEN UZAK TUTUN