All News
11 Mayıs 2022 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan Stokçuları Dur Dedi

Erdoğan Stokçuları Dur Dedi

Marketlerdeki stokçuluk gün geçmeden devam etmektedir. Yapılan denetim ve maddi cezalar ne yazık ki etkili olmaya yetmedi. Marketler stok yapma konusunda ısrarlı davranışlarını sürdürmekte. Bu durum hem küçük esnaf hem de rekabet etiği açısından ciddi zaralar sokan durumlar yaratıyor. Özellikle küçük esnafın tedarik konusundaki yaşadığı sıkıntılar boğmaya devam ediyor. 

Ayrıca stokçulukla beraber raflarda artan rakamlar tüketicinin yüzünün düşmesine sebebiyet veriyor. Her geçen fiyatların adaletsiz bir şekilde artmasıyla tüketici marketlerden boş poşetlerle çıkmak zorunda kalıyor. Stokçuluk rekabet etiğini de etkiliyor. Ürünlerini düşük fiyattan alarak zammı bekleyen marketler bu durumu alışkanlık haline getirmiş durumda. Bu duruma etkin çözümler getirmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet bakanı Bekir Bozdağ stokçulara daha sert yaptırımlarla harekete geçti. İki gün önce Recep Tayyip Erdoğan “Stokçuluk ve etkileme suçuyla ilgili düzenlemeleri yeniden yapıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ düzenlemelerin detaylarını duyurdu. Stokçuluk yapan market sahiplerine verilecek cezaların 1 yıldan 3 yıla çıkarılacağını açıkladı. Tutuklamaların dahil olduğunu da belirtti. Yapılan yeni düzenlemelere sadece marketlerle sınırlı kalmadı. Adalet bakanı Bekir Bozdağ Suriyeli sığınmacılar ve diğer ekonomi gündemlerine değindi. Gayrimenkul işlemleri noterliklerde yapılacağını belirtti.  

Hâkim savcılarının eğitim sisteminde de reforma gidildi. Bekir Bozdağ yeni eğitim sistemiyle detayları “Yargıtay'da eğitimler alınacak ve belli bir usta çırak ilişkisi içerisinde arazide yapılarak sağlanacak. Rehber eğitici hâkim ve savcı eşliğinde bizzat yaşayarak görecekler mesleğe başladıklarında o süreçte edindikleri tecrübelerle daha iyi hâkim ve savcı olarak mesleklerini başarma konusunda daha yetkin hale geleceklerdir.” detayları paylaştı. 

Yeni düzenlemeler halkın tepkisi olumlu oldu. Özellikle marketlere yapılan düzenlemeler marketlerin kendi düşüncelerine göre yaptıkları zamları durdurmakta umut oldu. Sizce alınan önlemler stokçuluğu durdurmaya yeter mi? Çoğu marketçiyi korkutacağından eminim. Hâkim ve savcıların eğitim sisteminde ise ustaçırak ilişkisine dönülmüş oldu. 

Zamanında dedelerimizden iş öğreniyorduk. Onların kurduğu usta çırak ilişkisinin günümüzde hala kuvvetli olduğu görüyoruz. Dedelerimiz olduğunuz yerde kendinizle gurur duyun. Sizin öğretileriniz hala etkili.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rabia heykeline karşı çıkan Düzce Ülkü Ocakları başkanı görevinden alındı "Abdülhamid’in Avrupa bankalarında 250 milyon doları var" İzmir'de eşi tarafından silahla vurulan yabancı uyruklu kadın öldü ABD Tarafından NVIDIA’ya Verilerini Paylaşmamasından Dolayı Milyon Dolarlık Ceza