ÇİN BÜYÜKELÇİSİ, GELEN AŞILARIN ÇİN'DE ZORUNLU HALLER HARİÇ KULLANILMADIĞINI BELİRTTİ

28055 izlenme 01 Ocak 2021
Reklamlar
ÇİN BÜYÜKELÇİSİ, BUGÜN İTİBARİYLE (30 ARALIK 2020) TÜRKİYE'YE GELEN AŞILARIN ÇİN'DE KULLANIMINA ACİL DURUMLAR DIŞINDA İZİN VERİLMEDİĞİNİ BELİRTTİ.


Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin’den bugün Türkiye’ye getirilen koronavirüs aşısının Çin’de kullanımının yasak olduğunu açıkladı. A Haber’de konuşan Wei, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin’de yasak olduğunu ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini vurguladı. Wei’nin açıklaması şöyle: “Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin’de de kullanımı yok ama Çin’de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi.”

Başkonsolosun söz konusu açıklamalarına vatandaşlardan tepki geldi. Çin’in kendi vatandaşına yapmadığı ve sadece acil durumlarda yaptığı aşıların, “Türkiye’de ‘denemesi’ mi yapılacak sorusu da kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sağlıkta Şiddet Önergesinin Akepe ve Mhp tarafından reddedilmesine Canlı Yayında Tepki Verdi Akepe genel Başkanının saat 19:19'da Prompter cihazından okuduğu İstiklal Marşı Ahmet Ercan: Depremde ölene şehit denmez. Pisi pisine gitti denir. Deprem daima yoksulları öldürür Skandal Ötesi. Akp'li Olmayan Üreticilerin Ürünleri Alınmadı