Chp'li Vekil, İBB'den trilyonluk Burs Alması Hakkında Konuşunca, akp'li Kavakçı Kendini Savunmaya Çalıştı

6402 izlenme 04 Şubat 2022
Reklamlar
Veli Ağbaba ile Akp'li Ravza Kavakcı arasında, TBMM Genel Kurulu’nda; Kavakcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi ile ilgili polemik yaşandı. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin geçici 1. maddesi üzerinde söz alan Ağbaba, konuşması sırasında; akp’li milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakcı ile akp İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’ın fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğrafı gösterdi.  Ağbaba şöyle konuştu:  “Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir alım var, kadro var, para var, ek bütçe var ama ne yok fakir fukara için torpil yok. 2 milletvekili yazı yazıyor ‘Yakınlarıma, akrabalarıma öncelik tanıyın’ diyor. 

Mülakatta dayısı olmayan herkes elenmiş. Mülakatta dayın yoksa devlet kademesine giremiyorsun. Bakın ne diyor milletvekili ‘Hemşehrilerimin kurumunuzda girecek mülakat sınavında yardımlarınızı bekliyorum’ diyor. Bu çocukların hakkını gasp edecek kadar insanlar utanma duygusunu kaybetmişler. Devletin her kademesinde mülakat var, AKP’li vekil bulamıyorsan devlete giremiyorsun, sana oy vermiş olsa bile giremiyorsun, kim olması lazım yeğenin olması lazım.  

“EKREM İMAMOĞLU BALIK YEMİŞ AMA HARAM YEMEMİŞ”  


Şu resme iyi bakın diyorsun ya günlerden beri Ekrem İmamoğlu balık yemiş, Ekrem İmamoğlu balık yemiş ama haram yememiş, haram yememiş. Şu tabloya bakar mısınız, bunlar nasıl şanslı insanlar, bakın bu tabloya. Çıkın yalan deyin, burs almadık deyin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi parasıyla okumadık deyin. Oradan bağıracağınıza bunlara itiraz edin. Utanın, hala bunu savunuyorsanız. İBB’yi babanızın çiftliği gibi yönettiniz. Sadece bu değil, siz de İBB’nin makam araçlarına bindiniz mi? Onun için mi bağırıyorsunuz. İBB makam aracına ak Parti Gençlik Kolları Başkanı biniyor, kadın kolları başkanı biniyor, ak Parti’nin yönetimi de biniyor.” 


 “USULSÜZLÜK BUNUN NERESİNDE ONU DA BİLMİYORDUM”  

akp'li Ravza Kavakcı Kan ise şöyle konuştu:  “Biraz evvel Sayın Ağbaba üç tane çok da özel seçilmiş fotoğrafı buradan göstererek haram yememiş iddiasında bulundu. Haram yememiş deyip yedi demek istedi. Kimin haramın yiyip yemediğini gayet ne biliyoruz. Ben çalışıp burs almanın ve bursun neticesinde doktora yapmanın kanun dışı olduğunu bilmiyordum, bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. 

Usulsüzlük bunun neresinde onu da bilmiyordum. Günlerdir sosyal medyada aylardır farklı yerlerde bağırıyorlar, usulsüzlüğü göstersinler usulsüzlük yok. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nebati'den Tartışma Çıkaran Sözler: 'Gerekirse gemileri karadan yürütürüz' Tayyip erdoğan: 'Barzani memurlarına maaş ödeyemiyordu biz 2 milyar dolar verdik'' Sigara satışları düşünce, sarma sigara satanlara özel kanun çıkardılar Ziraat Bankasından Kobi'lere kredi verme şartı: En az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırmak