All News
10 Mayıs 2022 ( 39 izlenme )
Reklamlar

ABD Tarafından NVIDIA’ya Verilerini Paylaşmamasından Dolayı Milyon Dolarlık Ceza

ABD Tarafından NVIDIA’ya Verilerini Paylaşmamasından Dolayı Milyon Dolarlık Ceza

Dünya üzerinde bir kriz yaşanıyor ki buda çip krizi olarak karşımıza çıkmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dünyada çip krizi yaşanır iken, NVIDIA’ ya kripto madencilerine sattığı ekran kartı sayısı ile ilgili yetersiz açıklama yapan teknoloji şirketine milyon dolarlık ceza kesmeyi ihmal etmedi. Oyunlar için önem arz eden, oyunlara yönelik tasarlanıp, pazara sunulan ekran kartları 4 sene önce kripto madencilerine satılırken, bu satıştan elde edilen gelir ve adet sayısı hakkında bir açıklama yapmayan teknoloji şirketi NVDIDIA hakkında para cezası kesip, ödeme talebinde bulundu.

Bu rakam 5 milyon değerinde

Dünya çapında meydana gelen çip krizi sorunu yüzünden elektronik piyasasında duraklama yaşanmaya başladı. Ve bunun sonucunda da fiyatlarda artış gözlemlendi. Son yılların dudak uçuklatan fiyatlar ile piyasaya sürülen ekran kartının fiyatları neticesinde NVIDIA tarafından video oyunu için tasarımı yapılmış ekran kartlarını Kripto madencilerine sattığı yönünde ve bu satışlardan elde ettiği artan gelirleri açıklamadığı için Amerika Birleşik Devletleri tarafından yaklaşık 5 buçuk milyon dolar ceza kesildi.

NVIDIA Yasayı İhlal Ettiği Gerekçesi İle Aldığı Cezayı Ödemeyi Kabul Etti

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ( SEC ) emrinde olan NVIDIA tarafından Menkul Kıymetler Yasası’nın bazı hükümlerini ihlal ettiği ortaya çıktı. Bu tespit neticesinde NVIDIA, SEC’e ait bulguları ret etmeden, durdurma emrini ve ayrıca 5,5 milyon dolar değerinde ki cezayı ödeyeceğini duyurdu.

Gerçekleşen Satışlar Neticesinde Durum Ortaya Çıktı

2018 yılına ait NVIDIA’nın finansal raporlarında suçlamalar gün yüzüne çıkmıştı. Kripto madenciliğinde meydana gelen satışlarda artış görülmesi ile ortaya çıktı.

Kripto Madencilerine Ekran Kartları Stok Problemleri

Son zamanların özellikle de kripto madencileri tarafından artan talep yoğunluğundan dolayı NVIDIA gibi ekran kartı üreticileri stok problemi yaşamaya başladı. Bunun üzerine NVIDIA, sadece madencilik adına ayrı bir şekilde ekran kartı üretmeye başlayıp oyun oynayan oyuncular için bu kıtlığı önlemeye çalışsa da şirket içinde ki çalışanlar pek çok oyun için dizayn edilmiş ekran kartlarını kripto madencilerine göndermeye devam etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yandaş yönetmenin elini sıkmayan Meltem Cumbul açıklama yaptı O söylediği rakam da Yalan Çıktı ÜZERİNDE 'TÜRK FUTBOLUNUN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM' YAZILI HEYKELİNİ DİKTİLER Kışlaya yemek tedarik eden şirketin çalışanı: Çöpe atılması gerekenleri askerlere veriyoruz