Abd'den erdoğan'a gece yarısı şoku

ABD’de İran’a yönelik ambargoyu delmek ve kara para aklamak suçlamalarıyla yargılanan Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Atilla’nın davasında savcılık ek dosyayı da mahkemeye sundu…



Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı dosyada, bu kez öncekilerden farklı olarak davaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adı da defalarca girdi. ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın hazırladığı 53 sayfalık dosyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi 8 kez geçiyor.

Zarrab ve Atilla’nın yanı sıra AKP’li eski Bakan Zafer Çağlayan ve Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da sanık olarak yargılandığı davada sunulan ek dosyalarda, Erdoğan ile ilgili geçen iddialar madde madde şöyle:

– Deliller arasında, Zarrab’ın, Başbakan Erdoğan ile işine “destek ve koruma sağlamak amacıyla” bir araya gelme çabalarına ilişkin belgeler ve görüşmeler bulunuyor. Örneğin, Zarrab ve Erdoğan’ın, 12 Nisan 2013’te Zafer Çağlayan’ın akrabasının düğününde konuştuğu ileri sürülüyor.

– Bu temastan sonra 16 Nisan 2013’te kaydedilen bir görüşmede Zarrab’ın, banka satın almak konusunda Süleyman Aslan’a, “Başbakanla (Erdoğan) görüşmeye gittim. Gittim ve düğün günü konuştuğumuz konu hakkında düşündüklerimi açıkladım. Başbakan’a yeniden giderek ‘eğer onaylarsanız bana lisans verin. BDDK’ya lisans almak için gideceğim’ dedim” ifadelerini kullandığı İddia ediliyor.

– Söz konusu konuşmaların girdiği dosyada, Zarrab’ın, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve başka aile üyeleriyle ilişkili ‘hayır kurumlarına’ bağış yapması için yönlendirildiğine dair iddialara yer veriliyor.

– Dosyalarda Zarrab’ın 19 Eylül 2013 tarihinde davanın diğer sanıklarından Happani ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı yer alıyor. Dosyadaki iddialara göre kayıtta Zarrab, “2 milyar yapsak bile önemlidir. Anlıyor musun? Benim için Başbakan’ın gözünde önemli, çünkü doğrudan ona gideceğim” ifadelerini kullanıyor.

Ancak davaya sunulan ek belgelerde Bilal Erdoğan’ın isminin hiç geçmemesi dikkat çekiyor. Bilal Erdoğan dosyada sürekli “Başbakan’ın oğlu” olarak anılıyor.
Reklamlar